Zeytinpark'ta doğa yürüyüşü

ANTALYA Vakıf Zeytinliği'nde ilkokul çocuklarına yönelik doğa derslerinin ardından, doğaseverlerin katılacağı doğa yürüyüşleri de başlıyor.

27 Mayıs 2016 Cuma 14:29
Zeytinpark'ta doğa yürüyüşü
Antalya Ticaret Borsası (ATB), Vakıf Zeytinliği'ni yaklaşık 4 yıl önce doğasının korunması ve ranta kurban edilmemesi için Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden 20 yıllığına kiraladı. 20 bini zeytin ağacı olmak üzere 23 bini aşkın ağacın bulunduğu kent merkezindeki en büyük yeşil alan, doğa sevgisi ve bilinci kazanması için çocuklara açıldı. ATB öncülüğünde Büyükşehir Belediyesi, ATSO, ANSİAD, Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı ve Döşemealtı belediyelerinin de aralarında olduğu 25 kamu kurumu ve özel şirketin de ortak olduğu Zeytinpark A.Ş. kuruldu. 



Antalya Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü ve ATB arasında Türkiye'de ilk defa ildeki tüm öğrencilerin, doğada doğa dersi işlemesine yönelik protokol imzalandı. Ocak ayında imzalanan protokolle, Türkiye'de ilk defa bir kentte tüm okullar için 'Doğa' dersi de müfredata girmiş oldu. 'Doğada Öğren' başlıklı proje 'Doğa Akademisi' ve 'Doğa Yürüyüşü' şeklinde iki aşamadan oluşuyor. İki aşamada da görev almak üzere yaklaşık 25'er gönüllü doğasever alımı yapıldı. 



YÜRÜYÜŞ YARIN AKŞAM 



Mart ayında anasınıfı ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerine yönelik doğa derslerine başlanılan Zeytinpark'ta, doğa yürüyüşü için 2 kilometreden 14 kilometreye kadar çok sayıda parkur belirlendi. Doğal bitki örtüsü, çiçek çeşitliliği ve zenginliğiyle de dikkat çeken Zeytinpark'ta Antalya Doğa ve Sanat Topluluğu'nca her cumartesi akşamı isteyen herkesin katılabileceği doğa yürüyüşleri etkinliğinin ilki, 28 Mayıs Cumartesi günü yapılacak.



Zeytinpark doğa yürüyüşleri, doğa bilinci ve doğa sporlarına ilişkin uzmanlar tarafından da bilgi ve eğitimlerin de sunulacağı yürüyüşlerin geleneksel hale getirileceğini belirten ANDOST kurucusu Cemal Ertugay, yaz döneminde yürüyüşlerin ve doğa sporlarının saat 18.00'de başlayacağını, sonbahardan itibaren gündüzleri de yapılacağını dile getirdi. 



Sağlıklı yaşam için en az iki günde bir 3-4 kilometre yürünmesi gerektiğini kaydeden Ertugay, “Rant uğruna yok edilmekten kurtarılıp Antalya halkı adına kazandırılan zeytinlik, 2 kilometreden 14 kilometreye kadar keyifle yürüyeceğiniz çok sayıda yürüyüş yolunun da olduğu bir alan. Herkesin performans ve yaşına göre etaplar belirlenip yürüyüş yapılacak. İçersinde birçok tür zeytin veren binlerce zeytin ağacı olan, zengin bitki örtüsüne sahip park, her biri birbirinden güzel bu yürüyüş parkuru ile ülkemizdeki tek örnektir. Sadece Antalya halkı adına değil, aynı zamanda ülke adına da yok edilmekten kurtarılan bu alanı yaşatmak hepimiz için bir görev olmalı. Hem bu hassasiyetten hareketle hem yanı başımızdaki doğa içerisinde spor yapma olanağından yararlanmak adına haftada bir gün parktaki yürüyüş parkurlarında etkinlik yapacağız" diye konuştu.

Son Güncelleme: 27.05.2016 14:30
Anahtar Kelimeler:
Antalya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.