Zeytin ağaçları Kepez'in korumasında

KEPEZ'de imara açılan alanlarda kalan zeytin ağaçları ağaç sökme makineleri ile yerinden alınarak, kavşak ve refüjlere dikiliyor.

03 Kasım 2017 Cuma 14:11
Zeytin ağaçları Kepez'in korumasında

Her geçen gün yeşil alan miktarını artıran ve mevcut yeşil alanları da koruma altına alan Kepez Belediyesi, şimdi de imar alanında kalan zeytin ağaçlarını sökme makinesi ile yerinden alarak, kavşak ve refüjlere dikiyor. Bunun son örneği olarak, Teomanpaşa, Fevzi Çakmak ile Varsak Karşıyaka mahallelerindeki zeytin ağaçları, Hamza Taş Bulvarı'ndaki Çamlıca Kavşağı ile refüjlere dikildi. Kepez Belediyesi, daha önce de dönüşüm geçiren mahallelerde bulunan asırlık zeytin ağaçlarını, yine aynı yöntemle Dokuma Park'a taşıyarak, doğanın korunmasını sağlamıştı.

ZEYTİN BAHÇESİ DOKUMA PARK'TA

Kepez Belediyesi olarak mevcut yeşil alanları koruduklarını ve her geçen gün yeşil alan oranını artırmak için projeler ürettiklerini belirten Başkan Hakan Tütüncü, “Dokuma Park'a, içinde anıt ağaçlarının da olduğu bir zeytin bahçesi kurduk. Kalan ağaçları da özenle saklayıp, belirlenen uygun yerlere dikmeye devam ediyoruz" dedi.


Büyük kent parklarında bu ağaçları değerlendirmeye devam edeceklerini aktaran Hakan Tütüncü, cadde peyzajında narenciye ağaçlarının dikilmesine de önem verdiklerini söyledi. Akdeniz'in en güzel bitkilerinden begonvili peyzaj çalışmasında sıkça kullanmak istediklerini belirten Tütüncü, bu kapsamda Dokuma Park'ta begonvillerle süslü bir 'Mor Salkımlı Sokak' oluşturduklarını hatırlattı.

                

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.