Yuvadan çıkan son caretta yavrusu denizle buluştu

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde yaklaşık 2 ay önce sahile çıkan caretta carettanın yumurtalarını bıraktığı yuvanın son yavrusu da denizle buluştu.

18 Temmuz 2016 Pazartesi 15:33
Yuvadan çıkan son caretta yavrusu denizle buluştu

 Yaklaşık 4 yıldır Kemer merkezdeki Ayışığı Plajı'na uğramayan caretta carettalardan ilki geçen 16 Mayıs gecesi sahile çıkarak yumurtalarını bıraktı. Bölgeye gelen Sahil Güvenlik TCSG- 33 Bot Komutanlığı ekipleri, deniz kaplumbağası yumurtlarken çevrede güvenlik önlemi aldı. Yuvasını yapan kaplumbağa daha sonra denizin yolunu tuttu. Yuvanın çevresi, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından korumaya alındı. 



Aynı günün sabahında yuvayı açan Ulupınar Çevre Koruma Geliştirme ve İşletme Kooperatifi üyeleri, Kemer Belediyesi ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri 101 yumurtayı denizden daha uzak noktaya taşıdı. Aradan geçen sürede 73 yavru yuvadan çıkarak denizle buluştu.



74'ÜNCÜ YAVRU



Bugün Ulupınar Çevre Koruma Geliştirme ve İşletme Kooperatifi üyeleri ile Kemer Belediyesi Veteriner hekimleri Fevzi Uzun ve Seda Aytekin, yaşayan yavru olup olmadığını kontrol için yuvayı açtı. Görevliler tarafından yuvadan çıkarılan 74'üncü yavrunun denize ulaşma macerası ilgiyle izlendi. Çevredeki tatilcilerle yerli halkın takip ettiği yavru kaplumbağa denize ulaştıktan sonra izleyenlerin alkışları arasında gözden kayboldu. Kaplumbağayı takip edenler, bu anları cep telefonuyla görüntülemeye çalıştı.



25 YIL SONRA YUMURTLAMAYA GELECEK



Kooperatif yetkilisi Bayram Kütle, mayıs ayında caretta carettanın Ayışığı Plajı'na yumurtlamasından sonra yuvayı denizden daha uzak alana taşıdıklarını hatırlatarak, toplam 101 yumurtadan sonra çıkan caretta carettaların sayımını yaptıklarını söyledi. Yuvadan 74 yavrunun çıkıp denize ulaştığını anlatan Kütle, "23 dölsüz, 2 embriyo ve 2 ölü yavru var. Bilim adamlarına göre, yaklaşık 25 yıl sonra ergenlik çağına gelince buraya yumurtlamaya geleceklerdir diye düşünüyoruz" dedi.


Son Güncelleme: 18.07.2016 15:34
Anahtar Kelimeler:
Antalya Kemer
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.