"Yurt dışında ki imajımızı da zedeliyor”

Topallı Mahalle Muhtarı Mustafa Aku, yerli ve yabancı bir çok insanın kullandığı ve bünyesinde 40’a yakın büyük ölçekli tarım firmasının güzergahı olan Topallı caddesinin, çok dar ve aynı zamanda yolun bozuk olmasından dolayı, büyük sorunlar yaşadıklarını ifade etti. Bu görselliğin, can ve mal kaybına neden olduğu ileri süren Aku, “Ayrıca yurt dışında ki imajımızı da zedeliyor” dedi.

22 Haziran 2020 Pazartesi 14:34
"Yurt dışında ki imajımızı da zedeliyor”

Yol çok dar ve yanı zamanda bozuk

Topallı Mahalle Muhtarı Mustafa Aku’nun haklı isyanı. Yurt dışı bağlantılı 40’a yakın büyük çaplı tarım firmasını bünyesinde bulundurmasından dolayı, tarımım kalbi pozisyonunda olan Topallı Caddesi’nin çok dar ve aynı zamanda yıpranmış olması, Mahalle Muhtarı Mustafa Aku’yu isyan ettirdi.  Bu durumun beraberinde bir sorunu da getirdiğini ifade eden Aku, yolun bir an evvel genişlettirilmesi ve sıcak asfaltla kaplanmasını yetkililerden talep etti.

İhtiyaca talep vermiyor

Daha önce bu yolun Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ukdesinde olduğunun altını çizen Topallı Mahalle Muhtarı Mustafa Aku, “Akaydın döneminde yapılan talepler karşısında yolumuz sıcak asfaltla kaplanmıştı. Ancak bu yolda inanılmaz trafik yoğunluğu mevcut. Büyük yük kamyonlarından tutunda, servis araçları ve buna benzer birçok araç bu yolu kullanıyor. Haliyle bu yol yıprandı. İhtiyaca talep vermiyor. Birçok firmaların yabancı ortaklığı olmasından dolayı, yurt dışından gelen misafirlerimizde bu yolu kullanıyor” dedi.

Büyük felaketlerin olmaması için

Aku, “Aksu Belediyesi, yıpranan yolun yama işlemlerini yapıyor. Bu konuda belediyemizle sıkıntımız yok. Ancak yolumuzun genişlettirilmesi gerekiyor. İlçe Belediyemizin bu anlamda imkanları sınırlı. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin bu yolu tekrar kendi ukdesine almasını istiyoruz. İki araç yan yana geçemiyor. Bu firmalar 4 bine yakın sigortalı eleman istihdam ediyor. Bu insanlar her gün taşıma servisleriyle bu yolu kullanıyor. Her gün bu yolda kazalar meydana geliyor. Mahalle sakinleri olarak bu yolu kullanıyoruz. Çok büyük felaketlerin olmaması için yolumuzu genişletin” diye konuştu.

İsa Akdemir’le görüştüm

Yurt dışında gelen misafirler için bu görüntülerin hoş olmadığının da altını çizen Topallı Mahalle Muhtarı Mustafa Aku, “Düşünün burası tarımın kalbi niteliğinde bir yer. Çok büyük firmalarımız var. Bunların yerli ve yabancı misafirleri geliyor. İki aracın yan yana geçemediği, dar ve bozuk olan bir yol görüntüsü ne derece hoş karşılanır. Hatta gelen misafirlerin çoğu -biz nereye geldik- şeklinde sitemleri oluyor” dedi. Aku son olarak şunları söyledi: “Bu konuyla ilgili Antalya Büyükşehir Belediyesi koordinatörü İsa Akdemir’le görüştük. Kendine konuyu ifade ettik. Ancak bize 2023 yılına kadar sıcak asfaltımız yok” cevabını verdi”      

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.