YÖRÜKLER ŞENLİĞE HAZIRLANIYOR

Kemer Yörükler Derneği tarafından, bu yıl 6'ncısı düzenlenecek Çukuryayla Yörük Şenlikleri, 15 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek.

06 Haziran 2014 Cuma 12:58
YÖRÜKLER ŞENLİĞE HAZIRLANIYOR
 Kemer Belediyesi sponsorluğunda, Kemer Yörükler Derneği tarafından düzenlenecek Çukuryayla Yörük Şenlikleri'nin hazırlıklarını tamamlandı. Dernek Başkanı Turhan Arslan, şenliğin 15 Haziran Pazar günü saat 10.00'da Yörük göçüyle başlayacağını söyledi. Oldukça keyifli bir program hazırladıklarını dile getiren Arslan, "Biz şenlikleri televizyonlarda görür, izlerdik. 'Neden bizde de olmasın?' düşüncesiyle de yola çıktık. Şenliğimiz her yıl temmuz ayında yapıyorduk. Fakat bu yıl ramazan ayı dolayısıyla 1 ay erkene aldık" dedi.

HAKKI BULUT SAHNE ALACAK
Şenlik programı hakkında bilgi veren Arslan, Yörük göçüyle başlayacak şenlikte, bir çift için Yörük düğünü yapacaklarını kaydetti. Komedi Dans Üçlüsü'nün performans sergileyeceği şenlikte geleneksel yarışmaların da düzenleneceğine işaret eden Turhan Arslan, "Sevilen sanatçı Hakkı Bulut konser verecek. Yağlı pehlivan güreşleri düzenlenecek, 'Yörük Beyi' seçilecek. Tahtalı Dağı'na 150 metrekarelik Türk bayrağıyla yürüyeceğiz ve ardından enlik alanına bayrak dikeceğiz. Çanakkale Savaşı ruhunu yaşatmak için Seyit Onbaşı'nın top mermisini taşımasını da canlandıracağız" diye konuştu.

Son Güncelleme: 06.06.2014 13:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.