Yolsuzluk iddiaları koltuktan etti

S.S. Aksu ve Çevresi Esnaf ve Sanatkârlar ve Kredi Kefalet Kooperatifiyle ilgili ortaya atılan yolsuzluk iddiaları, Kooperatif Başkanı Ali Rahmi Hocalar’ın görevden alınmasına neden oldu.

17 Aralık 2018 Pazartesi 13:59
Yolsuzluk iddiaları koltuktan etti

Müfettişler mercek altına aldı

Ali Rahmi Hocalar’ın kurucu başkanlığı yürüttüğü S.S. Aksu ve Çevresi Esnaf ve Sanatkarlar ve Kredi Kefalet Kooperatifiyle ilgili ortaya atılan yolsuzluk iddialarını, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOM)’ince atanan 2 müfettiş tarafından mercek altına alındı.

80’e yakın mağdur dinlendi

3 aydır adeta S.S. Aksu ve Çevresi Esnaf ve Sanatkârlar ve Kredi Kefalet Kooperatifin merkezinde karargah kuran heyet, bu süre zarfında mağdur olduğu öne sürülen 80’e yakın kişinin ifadesine başvurduğu ifade edildi. Şikayetlerin çoğunun Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)’e yapıldığına dikkat çekildi.

Raporlar hazırlanıyor

Bu iddialardan dolayı TESKOM Genel Merkezi tarafından Ali Rahmi Hocalar’ın görevinden alındığı ifade edilirken, yerine kooperatifin yönetim kurulu üyelerinden Alim Uysal’ın getirildiği ifade edildi. Ortaya atılan iddialarla ilgili çalışmalarını sürdüren TESKOM müfettişlerinin hazırlayacakları rapor sonucunda Ali Rahmi Hocalar’la ilgili soruşturma açılıp, açılmayacağı kararlaştırılacak. Gelişmeler bu şekilde yaşanırken, kamuoyunda, gerçekleştirilen yolsuzluğun 3 milyon TL olduğu iddia ediliyor.   

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.