Yeni yol Konyaaltı'nı rahatlatacak 

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin Konyaaltı ilçesi 16. Cadde devamındaki yeni yol çalışması hızla devam ediyor. Uncalı bölgesinde yaşayan insanların kullanacağı yol ile Atatürk Bulvarı'nın yükü de azalacak.

27 Ağustos 2021 Cuma 16:51
Yeni yol Konyaaltı'nı rahatlatacak 

ANTALYA, (DHA)

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kent içi trafiği rahatlatacak projelerine devam ediyor. İl Sağlık Müdürlüğü kavşağından Uncalı bölgesine dönen araçlar için yeni yol yapılıyor. Pınarbaşı Mahallesi 12'nci Cadde ile Pınarbaşı Caddesi kavşağını birleştiren yol, Üniversite Caddesi'nin devamı olacak. 900 metrelik yol Uncalı bölgesindeki birçok mahalleye ulaşımı kolaylaştıracak.

30 METRE GENİŞLİKTE 900 METRE UZUNLUKTA
Antalya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından açılan Akdeniz Üniversitesi'nin güney sınırındaki yeni yol 2 şeritli gidiş geliş, 30 metre genişliğinde olacak. 900 metre uzunluğundaki yola yağmur suyu drenajı da yapılacak. 3 ayda hizmete açılması planlanan yol ile Atatürk Bulvarı ve İl Sağlık Müdürlüğü kavşağının yükü de büyük ölçüde azaltılmış olacak. 

MENFEZ YAPILDI
Yapımı devam eden yol üzerinde kuzeyden gelen havzanın suyunu ve mevcut yolun yağmur suyunu deşarj etmek için 4 metre genişliğinde 2.5 metre yüksekliğinde 2 gözlü menfez yapılıyor. Yolun 500 metrelik kısmı terasman kotuna getirildi. Kalan 400 metrelik kısımda kot çalışması devam ediyor. Önümüzdeki günlerde aydınlatma çalışmaları başlayacak. 

​​​​​​​

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.