Yeni Türkiye Buluşması Kumluca'da

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi'nin 3 yıldır Antalyalılarla buluşturduğu Yeni Türkiye Buluşmaları Konferans dizisi Kumluca'da gerçekleşti. Konferansta 'Darbeler ve Demokrasi' konuşuldu.

28 Kasım 2017 Salı 12:20
Yeni Türkiye Buluşması Kumluca'da

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından Kumluca Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansta, Türkiye'nin siyasi tarihinde iz bırakan darbeler, 15 Temmuz süreci ve demokrasi konuları ele alındı. Oturum yöneticiliğini siyaset bilimci Dr. Murat Yılmaz'ın yaptığı konferansa, siyaset bilimci Kürşat Birinci, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yasemin Abayhan, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Siyaset Bilimci Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş konuşmacı olarak katıldı. Darbelerin tarihinden bahseden Kürşat Birinci, "Türkiye demokrasi tarihinden bahsetmek, Türkiye'nin darbeler tarihinden bahsetmekle hemen hemen aynı şey. Vesayeti temsil eden odaklar sistemin ellerinden uzaklaştığını hissettikleri her an müdahale gerçekleştirdiler. 15 Temmuz'da ise insanlar çıplak elleriyle tankları durdurdu. Bu insanlar bu mücadele ile kendi özgüvenleriyle darbe girişimini engelledi" dedi.

Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yasemin Abayhan da darbeyi hazırlayan sosyolojik faktörleri ele alarak, darbenin toplum üzerindeki etkilerini Kumlucalılarla paylaştı.

Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş ise demokrasinin farklılıkları bir arada tuttuğuna vurgu yaptı.

Son Güncelleme: 28.11.2017 12:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.