Yeni anayasa Gazipaşa'da konuşuldu

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Yeni Türkiye Buluşmaları' konferanslar dizisi Gazipaşa'da gerçekleştirildi.

02 Mayıs 2016 Pazartesi 15:50
Yeni anayasa Gazipaşa'da konuşuldu
Prof. Dr. İbrahim Demir'in oturum yöneticiliğini yaptığı konferansa, Dr. Murat Yılmaz, Yrd. Doç. Dr. Adnan Küçük ve Serhat Buhari Baytekin konuşmacı olarak katıldı. "Yeni Anayasa ve Yeni Türkiye" konusunun ele alındığı konferansa Ak Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Yakup Pişkin, belediye meclis üyeleri ve mahalle muhtarlarının yanı sıra vatandaşlar da ilgi gösterdi.



"BİR TERCİH YAPILMALI"



Konferansın ilk bölümünde yeni bir anayasa ve sistem değişikliğine duyulan ihtiyaç ele alındı. 2007 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecinde yaşananların, bugün bu konuların tartışılmasında önemli bir rol aldığına dikkat çekilirken, yaşanan gelişmeler ve Türkiye'nin mevcut durumunun sistem değişikliği ve yeni bir anayasa yapmayı zorunlu kıldığı anlatıldı. 



"KRİZ ORTAMI YARATTILAR"



Konferansta bürokratik vesayet ile halkın iradesi arasında yaşanan mücadeleye de değinildi. Dr. Murat Yılmaz, uzun yıllar ülkeyi yönetme ve halkın üzerinde baskı unsuru olarak her istediğini yapmaya alışmış bürokratik vesayetin altını çizerek "Artık halkın her şeyi görmesiyle bürokratik vesayet bu gücünü yitirmeye başladı. Bu gücü kaybetmek istemeyen bu anlayış, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, hep kriz çıkararak ortalığı karıştırdı. Bunlar içinde bulunduğu ülkenin yapısına zarar verdi. Her türlü tartışma olabilir, farklı fikirler ileri sürülebilir ancak ülkenin temel yapısına yönelik girişimler asla kabul edilemez. 17-25 Aralık süreci bu ülkenin temel yapısını yıkmaya yönelik yapılan girişimlerdir" dedi.

Son Güncelleme: 02.05.2016 15:51
Anahtar Kelimeler:
Antalya Gazipaşa
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.