Yazılım dünyası Antalya'da buluşuyor

ANFAŞ Fuarcılık öncülüğünde yazılım, teknoloji ve iletişim sektörünü buluşturacak 'Software Market', 6-8 Ekim tarihleri arasında Expo Center'da düzenlenecek.

18 Temmuz 2016 Pazartesi 15:23
Yazılım dünyası Antalya'da buluşuyor
 Antalya'da bu yıl ilk defa düzenlenecek Yazılım, Teknoloji ve İletişim Fuarı ve Kongresi (Software Market) ile sektörün yerli ve yabancı temsilcileri bir araya gelecek. Türkiye için de stratejik önem taşıyan sektörü Antalya'da ilk kez buluşturacak fuara ilişkin ANFAŞ Genel Müdürü Murat Özer, bilgi verdi. 



Türkiye'nin 2023 hedeflerinde yazılım sektörüne verdiği önemi belirlediğine işaret eden Murat Özer, bu nedenle Türkiye'nin 2023 hedeflerinde, bilişim sektöründe yüzde 50 yerli ürün kullanımı, bilişim sektörünün GSYH'ın yüzde 8'ine ulaşması, küresel pazarda söz sahibi en az bir firma gibi hedefler belirlediğini anlattı. Türk yazılım firmalarının deneyimlerinin Ortadoğu ve Avrasya pazarında yeni ve güçlü bağlantılar kurmak isteyen Avrupa firmaları için en ideal geçiş noktası olduğuna işaret eden Özer, “Önümüzdeki yıllarda bu coğrafyada iş yapmak isteyen gelişmiş ülkeler, Türkiye yazılım ve bilişim sektörüyle daha sıkı işbirliği yapmak zorunda kalacak" dedi. 



SESSİZ DEVRİM ENDÜSTRİ 4.0



Murat Özer, fuarın Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Yazılım Sanayicileri Derneği (YASAD), Türkiye Bilişim Derneği (TBGD), Teknoloji Bölgeleri Geliştirme Derneği ve Kamu Bilişimcileri Derneği tarafından desteklendiğini açıkladı. Endüstri devriminde bilişim teknolojileriyle endüstriyi bir araya getirmenin hedeflendiği 4'üncü döneme girildiğine dikkat çeken Özer, "Bu dönemin belirleyici unsuru yazılım ve yazılım teknolojileridir. Türkiye'de yazılım sektöründe faaliyet gösteren 3 binden fazla firma var. Artık konuşan ve haberleşen makine ve cihazlarla mal ve hizmet üretilmeye başlandı. Bu sayede KOBİ'ler kaliteli mal ve hizmeti çok daha kısa sürede ve ucuza üretebiliyor. Fuar ve kongreyle Anadolu'nun her yerine yayılmış KOBİ'lerin yazılım firmaları ve kamu yöneticileri ile buluşacak" diye konuştu.



PARTNER ÜLKE İRAN



Fuarda sektörün ihtiyacı olan yeni nesil yazılımcıların, üniversite işbirliğiyle gerçekleştirilecek görüşmelerde kongre, konferans, seminer ve panellerde biraraya geleceğini ve sektörün geleceğinin sektörün duayenleriyle birlikte masaya yatırılacağını söyledi. Yurt içi ve dışından gelecek satın alma heyetleri ve ikili iş görüşmeleri için çalışmalara başlandığını da belirten Özer, ağırlıklı olarak Almanya, Polonya, Ukrayna, Azerbaycan, İran, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar'dan alım heyeti getirileceğini anlattı. Özer, önümüzdeki dönemin yazılım sektörü için potansiyel olduğu düşünülen İran'ın hem katılımcı hem de ziyaretçi heyet programlarıyla fuarda olacağını kaydetti.



GENİŞ ZİYARETÇİ PROFİLİ



Fuara, ulusal ve uluslararası Ar-Ge fonlarından yararlanmak isteyen firmalar, özel yazılım çözümleri arayan yerli ve yabancı KOBİ'ler, yerli ve yabancı kamu kurum yöneticileri, sektörel dernek temsilcileri, finansal kurumlar, yatırımcılar, sektör gelişiminde etkinlik kazanmak isteyen üniversitelerin yazılım grupları ve akademisyenler, Ar-Ge merkezi kurmak isteyenler katılacak. Bu kapsamda Ankara, İstanbul, Gaziantep, İzmir, Adana, Kayseri, Konya, Bursa, Aydın, Denizli, Nevşehir ve Muğla hedef ziyaretçi iller olarak belirlendi. Oyun yazılımcıları, tasarım ve geliştiricilerine yönelik de fuar alanında özel bir bölümde farklı etkinlikler düzenlenecek. Fuarda oyun meraklıları için de sürprizler hazırlandığı kaydedildi.

Son Güncelleme: 18.07.2016 15:25
Anahtar Kelimeler:
Antalya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.