Yaylalar Yörüklerle şenleniyor

ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde Toros Dağları'nın batı uzantılarından Beydağları'nın devamında yer alan Akdağlar'ın yaylaları Yörüklerle şenleniyor.

09 Temmuz 2016 Cumartesi 11:27
Yaylalar Yörüklerle şenleniyor
  Her yıl nisan sonunda yaylalara çıkan Yörükler, yaşamlarını birkaç ay burada sürdürüyor.



Kaş ile Muğla'nın Seydikemer İlçesi arasında yer alan Beydağları'nın en yüksek noktalarından, zirvesi 3 bin metreyi bulan Akdağlar'daki yaylalar Yörüklerin yaşam alanlarının başında yer alıyor. 2 bin 200 metre yüksekliğindeki Subaşı Yaylası, Yörüklerin ilk uğrak noktalarından. Pırıl pırıl, buz gibi suyun aktığı yaylada koyun ve inek sürüleri otluyor. Subaşı Yaylası'nın biraz üzerinde 2 bin 300 metrede Kuruova Yaylası yer alıyor. Onun hemen üzerinde ise 2 bin 500 metre yükseklikte İkiz Göl Yaylası, 2 bin 600 metre yükseklikte de Evkaya Yaylası bulunuyor. Atalarının geleneklerini sürdüren Yörükler, yaylalarda kurdukları kıl çadırlarla yaşamlarını sürdürüyor.



Subaşı Yaylası'na çıkan Arif Karasü, "Mayıs ayı başında buraya çıkıyoruz. 3-4 ay kalıyoruz. Ekim ayı başında geri gidiyoruz" dedi.



Finike'den dağlara gezmeye gelen Faruk Çetinkaya, "Ben bir doğa hastasıyım, doğayı çok seviyorum. Buraya yılda en az 30 defa gelirim. 15- 20 yıldan beri sürekli gelirim. Burası cennetten bir köşe. Herkesin gelip görmesini isterim" diye konuştu.



Hayvanları ile İkiz Göl Yaylası'na çıkan Mestan Yeşilyörük, "Burası Torosların yaylasıdır. Mayıs ayında çıkarız. Burası bir cennettir çoban için" dedi.



Kaş'a bağlı Gömbe Yaylası Muhtarı Süleyman Kocakehya da "Burası Toros Dağları'nın 2 bin 500 metre yüksekliğinde, iki göl yan yana olduğu için İkiz Göl adını verdiğimiz muhteşem bir yerdir. Yolu biraz kötü olduğu için arazi araçları ile gelinmesini tavsiye ederim" diye konuştu.

Son Güncelleme: 09.07.2016 11:28
Anahtar Kelimeler:
Antalya Kaş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.