YAYLA ŞENLİKLERİNDE TULUKTA AYRAN

Akseki'nin Çimi Yaylası Arıcılar Yardımlaşma ve Yaşatma Derneği'nin düzenlediği 14. Çimi Yaylası Şenlikleri, 1800 rakımlı Kuyu mevkiinde düzenlendi. Tulukta yayılan ayranlar misafirlere ikram edildi.

04 Ağustos 2014 Pazartesi 13:11
YAYLA ŞENLİKLERİNDE TULUKTA AYRAN
Çok sayıda vatandaşın katıldığı şenliklerde konuşan dernek başkanı Veli Arıcı, "Atalarımız, yılın dört ayı burada yaylalamış. Biz de onların 600 yıllık bu geleneğini sürdürüyoruz" dedi. İnsanları kaynaştırmak, çok güzel bir gün geçirmek, kardelen çiçeği, peyniri ve balı ile meşhur olan Çimi Yaylası'nı herkese göstermeyi hedeflediklerini aktaran Arıcı, "Geniş meralarımızda insanlarımızın sulh ve barış içinde yaşamaları için katkıda bulunmak amacıyla bu şenlikleri düzenliyoruz" dedi.

Şenlikte mevlidi şerif okundu, sohbet edildi, destek verenlere plaket verildi. 600 yıllık geçmişi hatırlama adına tulukta ayran yayma geleneği canlandırıldı. Tulukta yayılan ayranlar misafirlere ikram edildi. Şenlikte misafirlere kazanlarda pişirilen yöresel yemekler de ikram edildi. Şenlik ağalığını ise 5 bin lira ile Ahmet Büküşoğlu aldı.

Son Güncelleme: 04.08.2014 13:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.