Yağış aniden bastırdı!

ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde aniden bastıran yağış nedeniyle Uzunoluk ve Kargalık dereleri taştı.

13 Haziran 2019 Perşembe 15:10
Yağış aniden bastırdı!

Korkuteli'de dün akşam saatlerinde aniden başlayan ve yer yer doluya dönüşen yağış Uzunoluk Mahallesi içinden geçen Uzunoluk Deresi'nin taşmasına neden oldu. Taşan sular çevredeki meyve ve sebze bahçelerinde zarara neden oldu. Korkuteli Sulama Birliği'ne bağlı iş makinesiyle dere yatağı temizlenerek, taşan su tahliye edildi.

Kaymakam Ömer Çimşit ve Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek bölgeye gelerek taşan derede inceleme yaptı. Başkan Ömer Niyazi İşlek, "Olay yerinde incelemelerimizi yaptık. Oluşan bu taşkının ilçemize zarar vermesini engellemek için elimizden gelen imkanları kullanıyoruz. İlçemiz halkına geçmiş olsun" dedi.

Yağış nedeniyle Yazır Mahallesi'ndeik Kargalık Deresi de taştı. Dereden taşan sular Yazır ve Bayat mahallelerindeki bahçelere dolarken, 3 sera da su altında kaldı. Mahalle sakinlerinden Ahmet Ay, "Ani bastıran yağmur sonrası gelen sel Kargalık Deresi'nin yükselmesine neden oldu. Derenin taşmasıyla onlarca bahçe sular altında kaldı. 3 serayı su bastı. Bahçelerdeki damlama sulama boruları çamurun altında kalarak kullanılamaz hale geldi" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.