Vefa Sosyal Destek Grubu, vatandaşın yardımına koşuyor

Aksu Kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu çalışanları, koronavirüs salgını nedeniyle evinden çıkamayan 65 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların yardımına koşuyor. İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelge doğrultusunda çalışan ekipler, vatandaşların gıda ve temizlik malzemesi ile maaş çekimi başta olmak üzere tüm taleplerini karşılıyor. 

06 Nisan 2020 Pazartesi 15:03
Vefa Sosyal Destek Grubu, vatandaşın yardımına koşuyor

EVE TESLİM EDİYORLAR

65 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlara sokağa çıkma yasağının getirilmesinin ardından 22 Mart tarihinde Aksu Kaymakamlığı bünyesinde kurulan Vefa Sosyal Destek Grubu, İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgelerdeki uygulanması istenen kurallara uygun şekilde çalışıyor. Ekipler, muhtarlar, 112 ve telefonla gelen talepler doğrultusunda vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyor. Maaş çekim ekibi, dezenfekte ekibi ve gıda yardımı ekipleri, Aksu’nun 35 mahallesinde 7 gün 24 saat esasıyla çalışıyor. Kamu görevlilerinden oluşan ekipler vatandaşların tüm ihtiyaçlarını evlerine kadar götürüp teslim ediyor.

589 TALEP GELDİ

Kaymakam Aydın Ergün’ün bizzat yönettiği süreçte, Vefa Sosyal Destek Grubu’na 2 Nisan tarihi itibariyle toplam 589 talepte bulunulurken, taleplerin büyük bölümünü bankacılık hizmeti ve gıda yardımı oluşturuyor.  İhtiyacı olan, sosyal güvencesi bulunmayan vatandaşlara gıda ve temizlik yardımı Kaymakamlık bünyesinden yapılıyor. Herhangi bir nedenle evden çıkmak isteyen 65 yaş üzeri vatandaşların talepler ise bölgesine göre jandarmaya veya polise yönlendiriliyor. Geçerli mazereti olan vatandaşlara izin belgesi düzenlenerek evden çıkmalarına izin veriliyor. Devlet tarafından yapılan destek ödemelerini de PTT’den çekip vatandaşların evine kadar götüren Vefa Sosyal Destek Grubu ekiplerinin, bu süreçte 1142 vatandaşın maaşını çekeceği ve evine götürerek teslim edeceği belirtildi. 


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.