"Vatandaşların hayır dualarını aldık"

Aksu Kaymakamı Aydın Ergün’e tam kapanma sürecinde Aksu Vefa Destek Grubu’nun yaptığı çalışmaları sorduk. Grubun başarılı çalışmalara imza attığına dikkat çeken Kaymakam Ergün, “Sosyal devlet olma gereksinimini yerine getirdik. Vatandaşımızın yanında olduk ve hayır dualarını aldık” dedi.

17 Mayıs 2021 Pazartesi 11:36
"Vatandaşların hayır dualarını aldık"

17 günlük tam kapanma süreci sona erdi. Bugünden itibaren bir nebze de olsa hayat normale dönecek. Ancak, bu kısıtlamayla beraber Ramazan ayı ortalarında tam kapanmadan muaf olan bir kısım vatandaş dışında, toplumun çoğu evlerine kapandı. Bayram kutlamaları, eş dost ziyaretlerinden mahrum kalmanın yanı sıra, ihtiyaç sahibi vatandaşların birçok temel zaruri ihtiyaçları ortaya çıktı. Ayrıca cevap bekleyen çok sayıda soru. İşte bu noktada, tüm ülkede mülki amirliklerin bünyesinde kurulan Vefa Sosyal Destek Grupları devreye girdi.

Merak edilen sorulara verilen cevaplardan tutunda,  5-10 Mayıs tarihleri arasında yapılan, gerek engelli ve yaşlı aylıkları gerekse sosyal destek ödemelerinin tesliminde başarılı adımlar atıldı. Bu anlamda Aksu Vefa Sosyal Destek Grubu’nun tam kapanma sürecinde ki çalışmaları hakkında Aksu Kaymakamı Aydın Ergün’den bilgi aldık. Aksu Vefa Destek Grubunun başarılı çalışmalara imza attığını ifade eden Kaymakam Ergün, “Sosyal devlet olma gereksinimini yerine getirerek, ekiplerimiz Aksu’da bin 118 hak sahibi vatandaşımızın ödemelerini evinde gerçekleştirdi” dedi.   

17 günlük tam kapanma sürecinde, Aksu Vefa Destek Grubu ekiplerinin, haftanın 7 günü 24 saat titiz bir çalışma sergilediğine dikkat çeken Aksu Kaymakamı Aydın Ergün, olumlu yapılabilecek her türlü talebe yanıt verdiklerini dile getirdi. Kaymakam Aydın Ergün, “Tam kapanma sürecinde sisteme binlerce çağrı geldi. Bu çağrıların bazıları bilgi amaçlı çağrılar. Ekiplerimiz doğru bilgilendirmede bulundu. Bazı çağrılarda talep amaçlı çağrılardı. Hastaneye gitmek isteyenlerden tutunda, temaslı veya karantinada olanların market alışverişleri ve ilaç ihtiyaçları giderildi” dedi.

Bu özverili çalışmalar sonucu çok sayıda kişinin hayır dualarının alındığına da dikkat çeken Aksu Kaymakamı Aydın Ergün, “ Tam kapanmadan dolayı 16 ayrı ekip kuruldu. 5-10 Mayıs tarihleri arasında yapılan engelli ve yaşlı aylıkları ile sosyal destek ödemelerini, hak sahiplerine bire bir evlerinde teslim ettik. Bu rakam Aksu’nun 35 mahallesinde 1118 kişi.  17 gün zarfında başarılı çalışmalar sergiledik. Vatandaşlarımızın ihtiyaçları karşılandı. Vatandaşlarımız mutlu oldu. Bu salgın bitene kadar bu çalışmalarımız devam edecek” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Haber Merkezi

Son Güncelleme: 17.05.2021 11:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.