Varşovalı konuktan ATSO'ya ziyaret

VARŞOVA Ticaret Odası Başkanı Marek Traczyk, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin'i ziyaret etti.

02 Kasım 2017 Perşembe 09:25
Varşovalı konuktan ATSO'ya ziyaret

ATSO Meclis Başkanı Süleyman Özer, ATSO Yönetim Kurulu üyeleri Ayhan Kızılsavaş ve Osman Avşaroğlu'nun da bulunduğu ziyarette konuşan ATSO Başkanı Davut Çetin, oda faaliyetlerinin yanı sıra Antalya ekonomisi ve yatırım olanakları hakkında bilgi verdi. Polonya ile Türkiye arasında ticari ilişkilerin giderek güçlendiğini belirten Davut Çetin, "2000-2016 yılları arasında Polonya'ya ihracatımızın 15 kat, Polonya'dan ithalatımızın ise 19 kat büyüdüğünü görüyoruz. 15 gün önce gerçekleşen Türkiye-Polonya İş forumunda Cumhurbaşkanımızın da vurguladığı üzere bu ticaret hacmini kısa vadede 10 milyar dolar düzeyine taşımamız lazım" dedi.

ATSO'ya kayıtlı 3 bin 155 yabancı sermayeli üye arasında sadece Polonya ortaklı 2 firma bulunduğu bilgisini veren Davut Çetin, "Antalya'dan Polonya'ya ihracatımız 2016 yılında 7.6 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti. İhracatımızın yarıdan fazlasını yaş meyve-sebze ihracatı oluşturdu. Polonya'dan ithalatımız ise 3.3 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti. Polonya'dan 2015'te 240 bin, 2016'da ise 100 bin turist ağırladık. Önümüzdeki yıllarda turizmin yeniden eski seviyesine ulaşmasını hatta geçmesini istiyoruz. Polonyalı dostlarımızı kentimizde ağırlamaktan mutluluk duyarız. Geçen yıl imzaladığımız işbirliği protokolunu etkin hale getirmeliyiz" ifadesini kullandı.


Başkan Davut Çetin, Varşova Ticaret Odası Başkanı Marek Traczyk'ı kasım ayı sonunda ANFAŞ'ta düzenlenecek Growtech Eurasia Fuarı ve Ocak ayında düzenlenecek Anfaş Food Product Fuarı başta olmak üzere Antalya fuarlarına davet etti.

Marek Traczyk ise ilk kez geldiği Antalya'dan çok etkilendiğini söyledi. Varşova Ticaret Odası olarak Polonya'daki 50 oda ile yakın ilişkiler içinde olduklarını, bunun yanısıra, yürüttükleri işbirliği projeleri ile Çin ve Doğu Avrupa arasında köprü görevi üstlendiklerini söyleyen Marek Traczyk, "Antalya ve Varşova'da karşılıklı düzenleyeceğimiz ekonomi zirveleri ile iki ülke firmalarını buluşturabiliriz" dedi.


Ziyarette 2018 yılında ortak bir organizasyon düzenlenmesi konusunda görüş birliğine varıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.