Vali Yazıcı: Milli Eğitim Bakanımız, AHENK'i destekliyor

ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı, başkanlığında 'Antalya'da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma' (AHENK) Projesi Değerlendirme Toplantısı yapıldı. Vali Yazıcı, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile görüştüklerini ve AHENK Projesi için olumlu görüşlerini dile getirdiğini belirterek, "Görüşmemizde Milli Eğitim Bakanımız, 'Bakan Yardımcım sizin projenizi çok beğenmiş. Bu projeyi Türkiye genelinde yapmak istiyor' dedi. Ben de bu haberi büyük bir mutlulukla karşıladım" dedi.

11 Ocak 2022 Salı 17:22
Vali Yazıcı: Milli Eğitim Bakanımız, AHENK'i destekliyor

ANTALYA,(DHA) 

Geçen yıl 13 Ekim tarihinde hayata geçirilen AHENK projesi değerlendirme toplantısına Vali Yazıcı'nın yanısıra Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, 19 ilçe kaymakamı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve AHENK Proje Koordinatörü Mehmet Karakaş, 19 ilçe Milli Eğitim Müdürü katıldı.

DEĞERLER EĞİTİMİNİ ÖNEMSEMELİYİZ

Değerler Eğitimi'nin AHENK Projesi için büyük bir önem taşıdığına vurgu yapan Vali Yazıcı, "Çocuklarımızın kalbine insan sevgisini, vatan ve millet sevgisini, adaletli, vicdanlı ve ahlaklı olmayı aşılamalıyız. Bu yüzden o kadar önemli bir iş yapıyorsunuz ki; size bir kez daha teşekkür ediyorum. Siz geleceğimizi şekillendiriyorsunuz. Bunun ne kadar mühim bir şey olduğunu asla unutmayın" dedi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Mehmet Karakaş AHENK Projesi oluşturulduğundan itibaren proje üzerine çalışıldığını söyledi. Karakaş, "AHENK Proje kılavuz kitabımızı bastırdık ve 19 ilçemizdeki tüm okullarımıza gönderdik. Kılavuz kitapta AHENK Projesi kapsamında yapılması gerekenler ana hatlarıyla belirlendi. Proje kapsamında okul hamisi uygulaması başlatıldı. 19 ilçe Kaymakamımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerimizin hangi okullarda okul hamisi olduğuna dair bilgiler bize ulaştı. Bu yöndeki çalışmalar devam ediyor. Yine Kaymakamlarımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerimizle ilçeler bazında yürütülen toplantı ve etkinlikler bize haftalık olarak gönderiliyor" dedi. Karakaş, proje konusunda öğrenci velilerine mektup gönderildiğini belirterek, "Projemiz kapsamında öğrencilerimiz bulundukları okullardaki imkanlar dahilinde robotik kodlama, satranç, bilgi yarışmaları, münazara, spor faaliyetleri gibi pek çok konuda aktif olarak faaliyet gösteriyor" diye konuştu.

'MESLEK LİSELERİMİZE GEREKEN ÖZENİ GÖSTERMELİYİZ'

AHENK Projesi'nin istenilen etkiyi yaratmaya başladığını vurgulayan Vali Ersin Yazıcı, "Aldığımız haberler bizi mutlu ediyor. Sizden rica ediyorum, sıkıntıda gördüğümüz yerlere daha fazla dokunmaya çalışalım. Başta meslek liseleri olmak üzere geride kaldığını değerlendirdiğiniz yerlere ne olursunuz daha fazla dokunmaya çalışalım. İnanın dokundukça mutlaka küçük küçük sesler gelecek ve güzel şeyler olacak. Görünen o ki ilçelerde bir sinerji oluşmuş durumda. Kaymakam arkadaşlarımın okula gitmesi başlı başına bir olay zaten. Diğer kurum ve kuruluşlar ilçenin önde gelenleri, Sivil Toplum Kuruluşları derken hareket ettik ve hareketin sonucunda da bir bereket oluştu" dedi.

'MİLLİ EĞİTİM BAKANIMIZ PROJEMİZİ DESTEKLİYOR'

Serik'te gerçekleştirilen kütüphane açılışı sırasında Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile görüştüklerini ve AHENK Projesi için olumlu görüşlerini dile getirdiğini belirten Vali Yazıcı, sözlerine şöyle devam etti;

"Görüşmemizde Milli Eğitim Bakanımız, 'Bakan Yardımcım sizin projenizi çok beğenmiş. Bu projeyi Türkiye genelinde yapmak istiyor' dedi. Ben de bu haberi büyük bir mutlulukla karşıladım. Özellikle okuma saatlerini bütün okullarda yapılmasını istedim. Okuma alışkanlığının kazandırılmasının ne kadar önemli olduğunu vurguladım. AHENK'i değerlendirmiş ve beğenmiş olmaları çok hoşumuza gitti. İnşallah devamında da örnek gösterileceğiz. Milli Eğitim Bakanımız, meslek liselerinin atölyelerinin modernize edilmesine destek vereceğini belirtti. Bizim amacımız çocuklarımız işe girmeden önce her şeyi okulda öğrenip uygulasın. Atölyeleri modernize edelim ve çocukların orada bir şey üretip, para kazansınlar. Bu ülkeye meslek lisesi mezunu insanlar lazım. Bakanımız bize büyük bir destek verecek faydalı ve üretim yapılacak atölyeleri mutlaka modernize edelim."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.