Vali Türker'den MATSO'ya ziyaret

ANTALYA Valisi Muammer Türker, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası'nı (MATSO) ziyaret etti.

19 Mayıs 2016 Perşembe 12:09
Vali Türker'den MATSO'ya ziyaret
 MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, yönetim kurulu üyeleri ve komite başkanları tarafından karşılanan Vali Türker'e çiçek takdim edildi. Ziyarette Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar da yer aldı.



Ziyarette MATSO ile ilgili bilgi veren Başkan Ahmet Boztaş, 1996 yılında kurulan MATSO'nun her türlü kurumsal yapıyı tamamladığını belirterek, uluslararası bir akredite firması tarafından 5 yıldızlı oda unvanı verildiğini söyledi. Yılda yaklaşık 600 civarında yeni üyenin MATSO'ya kayıt yaptırdığına değinen Başkan Boztaş, Manavgat'ta 2015 yılı içerisinde 57 ilden fazla kurumsal şirket kuruluşu gerçekleştirildiğini anlattı. MATSO olarak eğitime önem verdiklerinin altını çizen Başkan Boztaş, "Manavgat'a Denizcilik Anadolu Lisesi ve Anaokulu'nu Milli Eğitim Bakanlığımıza bağışladık. 6 bin metrekare alan üzerine yapılan MATSO Turizm Fakültesi inşaatı 15 Haziran'da bitecek. Fakültemiz YÖK'ten onandı, kadromuz açıldı. Bu yıl öğrenci alımı yapılacak" dedi.





Vali Muammer Türker, Antalya'nın büyük ilçelerinde ekonomik hayatın çok canlı olduğuna vurgu yaptı. Antalya'da bunun dinamosunu turizm ve tarım sektörüyle sanayinin bazı branşlarının oluşturduğunu anlatan Vali Türker, bunlara bağlı yan sektörlerin de varlığından bahsetti. MATSO tarafından yıllardır mücadelesi verilen ve Manavgat'ın çözüm bekleyen Organize Sanayi Bölgesi sorunu olduğunu vurgulayan Vali Türker, şöyle dedi:



"Konu mahkemede olduğu için bizler çok fazla ilerleme kaydedemiyoruz ama inşallah kısa sürede sonuçlanıp Manavgat bölgesinin, Antalya'nın çok güçlü bir Organize Sanayi Bölgesi'ne ki bunun da İhtisas Organize Sanayi Bölgesi olması zaten planlanıyor. Özellikle turizm sektörüne destek sunan, tarım sektörünü destekleyen, gıda ile alakalı bir Organize Sanayi Bölgesi olması, nitekim bizim özellikle tarımda katma değerin düşük olduğunu görüyoruz. Mutlaka katma değerli gıda sektörüne, tarım sektörüne de geçmemiz lazım. Bunu sağlayacak en önemli arka plan Organize Sanayi Bölgesi olacaktır. İnşallah mahkeme kısa sürede neticelenir, arazi ile ilgili sorunlar çözüldükten sonra bu işin hızlanması her zaman mümkün. Manavgat Ticaret ve Sanayi Odamız o konuda çok ciddi bir çalışma yürütüyor."



Konuşmanın ardından MATSO Başkanı Ahmet Boztaş tarafından Vali Türker'e Manavgat yöresel ürünlerinden oluşan hediye paketi takdim edildi. Daha sonra MATSO tarafından inşaatının yapımı üstlenilen Manavgat MATSO Turizm Fakültesi ziyaret edildi. Burada Başkan Boztaş ve inşaat yapım komisyonu tarafından Vali Türker'e inşaatın son durumu ile ilgili bilgiler verildi.



Son Güncelleme: 19.05.2016 12:11
Anahtar Kelimeler:
Antalya Manavgat
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.