Vali Karaloğlu'dan Van'a turizm ve ticaret çıkarması

 VALİ Münir Karaloğlu, Antalyalı 60 iş insanı ile 10. Van Turizm ve Seyehat Fuarı'na katıldı.

27 Eylül 2019 Cuma 14:53
Vali Karaloğlu'dan Van'a turizm ve ticaret çıkarması

10 sene önce Van'da bir fuar ve kongre merkezinin bile olmadığı dönemlerde Vali Münir Karaloğlu'nun girişimleriyle bir halı sahanın bahçesinde başlatılan fuar, bu yıl Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde uluslararası birçok firmanın katılımıyla gerçekleşti. Fuarın onur konuğu olan Vali Münir Karaloğlu, Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, ATSO Başkanı Davut Çetin ve Antalyalı 60 iş insanı ile fuara katıldı. Van'ın kendisi için özel bir kent olduğunu belirten Vali Karaloğlu, hali hazırda görev yaptığı Antalya'nın Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi, Van'ın ise Doğu'ya açılan kapısı olduğunu vurguladı.

Beraberindeki heyetle Van'a turizm çıkarması yapan Vali Karaloğlu'nu Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez havalimanında karşıladı. Van Valiliğini ziyaret eden Karaloğlu, Vali Bilmez'e görevinde başarılar dileyip Van'ın ne kadar değerli bir şehir olduğu hakkında karşılıklı sohbet etti.

Valilik ziyaretinin ardından Van Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret eden Karaloğlu ve beraberindekiler, burada Van TSO Başkanı Necdet Takva'nın ev sahipliğinde Vanlı işadamlarıyla buluşup iki şehir arasındaki olası ortak projeleri görüştü. Vali Karaloğlu daha sonra Van Doğu Anadolu Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nın açılışına katılarak Antalya'nın turizm sektöründeki başarılarını ve tecrübelerini paylaştı.

VAN ÇOK ÖNEMLİ BİR MERKEZ

Hâlihazırda bulunan fuar ve kongre merkezinin Van'a kazandırılmasında ve 10'uncusu düzenlenen Turizm ve Seyahat Fuarının gerçekleştirilmesinde olduğu gibi şehrin daha birçok noktasında imzası bulunan Eski Van Valisi Münir Karaloğlu, Van'ın kendisi için çok önemli bir şehir olduğunu ve Van'ı çok sevdiğini ifade etti.

ÇOK BÜYÜK EMEK VAR

10 sene önce tartışmalar arasında halı sahada başlayan fuar bütün zorlu yıllara rağmen, deprem yıllarına rağmen bugün 10'ncusunu yapacak noktaya geldiyse bunun altında çok büyük bir başarı olduğunu vurgulayan Vali Karaloğlu, bu başarıdan dolayı emeği geçen herkesi tebrik etti.

ANTALYA- VAN ARASI İŞBİRLİĞİ

Antalya olarak hem tecrübelerini paylaşmak hem de Van'ın tecrübelerinden istifade etmek için iş insanlarıyla birlikte geldiğini aktaran Vali Karaloğlu, “Van'ın ışığına ışık katmak için buradayız. İnşallah iki şehrin iş birliğinin, önümüzdeki yıllarda çok güzel bir sinerji oluşturacağına inanıyorum. Antalya olarak İran pazarından daha çok pay almak istiyoruz. Daha çok pay almanın en önemli ayaklarından bir tanesi Van'dır. Antalya'ya gelen birçok İranlı turist önce Van'a, Van'dan iç hatla uçarak Antalya'ya gelir. Biz iki şehir arasında oluşacak turizm iş birliğinin hem Van'a hem de Antalya'ya çok şey katacağının bilinciyle buradayız" ifadelerini kullandı.

Fuarın açılışını gerçekleştiren Vali Karaloğlu, beraberindeki heyetle fuara katılan kurum kuruluş ve firmaların stantlarını gezdi.

Son Güncelleme: 27.09.2019 15:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.