Uyuşturucu parası için ev eşyasını satmaya kalkınca annesi yakalattı

ANTALYA'da para bulamadığı için evin eşyasını satıp uyuşturucu madde almak isteyen 29 yaşındaki Murat Y., annesi Emine Y.'nin şikayeti üzerine yakalandı.

13 Haziran 2016 Pazartesi 14:37
Uyuşturucu parası için ev eşyasını satmaya kalkınca annesi yakalattı
 Döşemealtı ilçesinde oturan 2 çocuk annesi Emine Y., geçen şubat ayında jandarmaya giderek oğlu Murat Y.'nin eroin almak için kendisinden para istediğini söyledi. Para olmadığını söyleyince oğlunun evdeki eşyaları satmaya başladığını belirten Emine Y., şikayetçi olduğunu söyledi. Bunun üzerine eve gelen jandarma tarafından evdeki eşyaları toplarken gözaltına alınan Murat Y. hakkında, Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. 



Annesinin şikayetinden vazgeçmesi üzerine bir süre tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Murat Y. mahkemedeki ifadesinde, “Annem uyuşturucu madde bağımlısı olduğum için tutuklanmamı istiyordu. Cezaevine düşünce uyuşturucu bulamayacağım için bağımlılıktan kurtulacağımı düşünerek beni şikayet etti" dedi. 



Anne Emine Y. ise eroin bağımlısı oğlunun uyuşturucu illetinden dolayı çalışamadığını söyledi. Elinde ne varsa oğlunun aldığını iddia eden Yalçın, “Para bulamayınca evdeki eşyaları satmaya başladı. Olay günü de evdeki halıları, matkapı toplamaya başlayınca ben kendisine para bulacağımı söyleyerek çıkıp jandarmaya haber verdim. Ancak oğlum uyuşturucuyu bırakacığına söz verdi. Bu nedenle kendisinden şikayetçi değilim" dedi. 



TÜM SUÇLAMALARDAN BERAAT ETTİ



Mahkeme, yeterli delil elde edilemediğinden, yağma, hakaret ve kasten yaralama gibi suçlardan yargılanan sanığın ayrı ayrı beraatına karar verdi. Beraat kararını duyan Murat Y., bir daha böyle bir suçla karşılarına çıkmayacağına dair mahkeme heyetine söz verdi. Duruşma sonrası DHA muhabirine açıklamada bulunan Murat Y., uyuşturucunun insanı insan olmaktan çıkaran bir madde olduğunu söyledi. Arkadaş ortamında alıştığı uyuşturucu yüzünden çevresini, işini ve itibarını kaybettiğini anlatan Murat Y., “Uyuşturucu madde bağımlıları cezaevinden çıkıp evlerine uğramadan uyuşturucu almak için torbacıların yolunu tutuyor. Uyuşturucu, her türlü suçu işletiyor. Bundan kurtulmak istiyorum. Anneme söz verdiğim gibi beni yargılayan hakimlere de söz verdim. Hayatıma yeni bir sayfa açıp hayata yeniden başlamak istiyorum" dedi. 



DÜŞMANA BİLE BÖYLE BİR ACI VERMESİN



Anne Emine Y. de madde bağımlısı oğluna destek verilmesini istedi. Uyuşturucu madde kullanan birinin annesi olmanın anlatılması çok zor bir acı olduğunu anlatan Emine Y., “Eşim vefat ettiği için oğlumla benden başka ilgilenen yok. Madde bağımlısı olduğu için herkes ondan uzaklaşıyor. Kimse ona iş de vermek istemiyor. Yalnızlığa itiliyoruz. Allah düşmanın başına bile böyle bir acı vermesin. Oğlumun elinden tutulup kurtarılmasını istiyoruz. Bırakacağına dair söz verdi" diye konuştu.

Son Güncelleme: 13.06.2016 14:38
Anahtar Kelimeler:
Antalya Döşemealtı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.