ÜRETİCİNİN “DOMUZ” İSYANI

Yurtpınar, Murtuna ve Güloluk mahallesindeki üreticiler, sera ve tarlalarına sürekli saldıran domuz sürülerinden dolayı zor günler geçiriyor. Sürü halindeki domuzların, geceleri sera ve tarlalara girerek ürünlere zarar verdiğini belirten üreticiler, geceleri domuz saldırısına karşı nöbet tutmak zorunda kaldıklarını söyleyerek, yetkililerden bu konuda yardım beklediklerini söyledi.

16 Eylül 2019 Pazartesi 14:45
ÜRETİCİNİN “DOMUZ” İSYANI

Yurtpınar, Murtuna ve Güloluk mahallelerindeki üreticiler, domuz sürülerinin tarlarına verdiği zarardan dolayı isyan bayrağını çekti. Yetkililerden yardım bekleyen üreticiler, artık dayanacak güçlerinin kalmadığına dikkat çekerek, “her akşam domuz nöbeti tutmaktan bekledik” şeklinde açıklamalarda bulundular.

KURTULAMAZSAM MISIR EKMEYECEĞİM

Yurtpınar Mahallesi’nde mısır üreten Bekir Şevkitekin, domuzlara karşı birtakım önlemler aldığını ancak yetmediğini belirterek, “Domuzlar sürü halinde geziyor ve çok fazla zarar veriyor. Tarlanın kenarlarına bir şey yapmıyor, ortasına kadar gelip orayı talan ediyor. Seralara da saldırıyor. Bazı vatandaşların seralarının naylonlarını yırtıp içeri giriyor. Korkup kaçmaları için müzik setinde sabaha kadar farklı müzikler çalıyorum. Berberden saç kıllarını toplayıp döküyorum. Tüplere takılan toplar var kurusıkı dediğimiz, onlardan kullanıyorum. Gece belli bir saate kadar nöbet tutuyorum. Sonra yakında domuz varsa korkup kaçsın diye havaya ateş edip gidiyorum. Domuz ancak, domuz kurşunu denilen bir kurşun var, onunla ölüyor. Ancak tarlamın dört yanında evler var. Herhangi birine gelebilir. O riski göze alamam. Bu domuz derdinden kurtulamazsam, bir daha mısır ekmeyeceğim” şeklinde konuştu.

TARLADA NÖBET TUTUYORUM

Yer fıstığı üreticisi Muhammed Arslan ise, Güloluk Mahallesi’nde bulunan tarlasında nöbet tuttuğunu söyledi. Arslan, “Tarlama domuz girdiği zaman, girdiği yerden bir daha ürün alma şansım olmuyor. Tarlayı arapsaçına döndürüyor. Tarlanın belirli yerlerine üç renkli lambalar koydum. Belirli aralıklarla yanıp sönüyor. Bazı zamanlar mecburen nöbet tutuyorum, eve gidemediğim zamanlar oluyor. Kendim gelemediğimde gece bekleyemeyecek olduğumda beklemesi için yövmiyeci tutuyorum. Domuz çiftçi için gerçekten büyük problem. Mahsul alamaz hale geldik. Toprağını bu yüzden bırakıp giden insanlar var. Yetkililerin bu durumu ciddiye alıp önlem alması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Yurtpınar Mahallesi’nde yaşayan üretici Süleyman Göçen de, domuz istilasından şikayet ederek çözüm istedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.