Üniversiteli kadınlardan Yıldız protestosu

ANTALYA'da üniversite öğrencilerinden oluşan Nar Kadın Dayanışması üyesi kadınlar, "6 yaşındaki çocukla evlenilebilir" sözleriyle tepki toplayan Nureddin Yıldız'ı üniversitede istemediklerini belirterek, protesto etti.

23 Mayıs 2016 Pazartesi 15:50
Üniversiteli kadınlardan Yıldız protestosu
Akdeniz Üniversitesi Yerleşkesi içindeki Olbia Çarşısı'nda buluşan Nar Kadın Dayanışması üyesi 7 kadın, Sosyal Doku Vakfı Onursal Başkanı Nureddin Yıldız'ın üniversiteye konferans için geleceği iddiasıyla protesto eylemi yaptı. 'Tacizciyi değil, çocukları koruyun' diye slogan atan öğrenciler, "Yıldız'ın Edirne, Sinop, Gaziantep ve Muğla'da olduğu gibi Antalya'ya da gelmesini istemiyoruz. Türkiye'nin hiç bir ilinde barınmasına müsaade etmeyeceğiz. Türkiye'de laiklikten, özgürlükten yana olan herkesle durumun takipçisi olmaya devam edeceğiz" dedi.



Ellerinde dövizlerle Olbia Çarşısı girişine kadar yürüyen öğrenciler, ağaçlara dövizi astıktan sonra dağıldı.

Son Güncelleme: 23.05.2016 15:51
Anahtar Kelimeler:
Antalya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.