Ultra lüks yat Samurai, denizle buluştu

ANTALYA Serbest Bölge İşleticiliği A.Ş bünyesinde faaliyet gösteren Alia Yatçılık firması tarafından üretilen 60.3 metre uzunluğunda, 790 ton ağırlığındaki 'Samurai' adlı ultra lüks yat denize indirildi.

12 Nisan 2016 Salı 17:12
Ultra lüks yat Samurai, denizle buluştu

Bir İngiliz işadamı için yapılan 12 yolcu, 16 mürettebat kapasiteli ultra lüks yat, Lloyd Register klası yat olarak adlandırılıyor. 11.4 metre eninde, gövdesi çelik, üstyapı alüminyum olarak tasarlanan yatın denize indirilme operasyonu 2 gün sürdü. Serbest Bölge rıhtımındaki atma, çekme sisteminin Samurai büyüklüğündeki bir yat için uygun olmaması, lüks yatın denize indirilme operasyonunu zorlaştırdı. Hollanda bandıralı 'Rolldock' adlı özel gemiyle karadan alınarak açık denize götürülen Samurai, daha sonra denizle buluştu. Denize indirilmesinin ardından tekrar Serbest Bölge rıhtımına yanaşan lüks yat, deneme turlarına çıkıyor.



Yapılacak son çalışmaların ardından sahibine törenle teslim edilecek Samurai, İngiltere'ye yola çıkacak. 


Son Güncelleme: 12.04.2016 17:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.