Ülkemizin sayılı hastanelerinden biri olacak

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Aksu’da inşaat çalışması başlayan hastanenin çalışmalarında son teknolojinin kullanıldığının altını çizerek, “ Hem depreme dayanıklılığı anlamında son teknolojinin kullanılması, hem de doğa ile iç içe olmasından dolayı hastanemiz ülkenin sayılı hastaneleri içerisinde yerini alacak. Şahin ayrıca, hastanenin inşaat karkasının 10 ay içeresinde biteceğini de söyledi.

18 Ekim 2021 Pazartesi 15:53
Ülkemizin sayılı hastanelerinden biri olacak

10 ay içerisinde

Yıllardan bu yana süre gelen mülkiyet sorunlarından dolayı adım atılamayan ve Aksu’nun en önemli sorunlarından biri olan hastanenin, inşaat çalışmalarına nihayet başlandı. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, hastanenin çok donanımlı ve ayrıca ülkenin sayılı hastaneleri arasına gireceğini ifade etti. Yüklenici firmanın inşaat çalışmalarına başladığını da dile getiren Şahin, “Firma yetkilileriyle sürekli görüşmeler halindeyiz. İnşallah 2 ay içerisinde hastane temelinin demirleri döşenerek, betonu dökülecek. 10 ay içerisinde de hastanemizin karkas inşaatı bitmiş olacak” dedi.

Bize nasip oldu

Projenin bu aşamaya gelmesi için çok büyük emekler verildiğine de dikkat çeken Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, “ Ciddi emekler verildi. Belediye olarak sürekli işin takipçisi olduk. Yıllardır hep hastane denildi. Ama yeri bile temin edilmemişti. Allah’a şükürler olsun, bu bize nasip oldu. Doğa ile iç içe olan 220 dönümlük bir yeri, hastane alanı olarak planladık ve tahsisini gerçekleştirdik. Ve gelinen süreçte ihalesini gerçekleştirdik. Belediye Meclisimiz,  tüm siyasilerimiz, vekillerimiz üzerine düşeni yaptı. Ve artık Aksu’muzun beklediği bu hizmete kavuşması uzun sürmeyecek” diye konuştu.

Büyük projeler

Mülkiyet sorunlarının baş gösterdiği bir bölgede, büyük projelerin hayata geçirilmesinin zaman aldığına vurgu yapan Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, “ Bu projelerden bir tanesi de Hükümet Konağımız. Orada da yer temini ve projenin hayata geçirilmesi 2 yılımızı aldı. Değdi mi diye bakıldığı zaman, şu an Türkiye’de ki en iyi hükümet konağı olarak lanse ediliyor. Perge ile de dokusu uyuşuyor. Hastanemizin yeri de çok güzel. Sağlık Bakanlığı’ndan ekipler geldiğinde, mevcut alanı gördüğünde, -Başka bir yere gerek yok. Buradan daha iyi bir alan olamaz” ifadelerini kullandılar” açıklamalarında bulundu.

Lokomotif proje

Hastanenin inşaat çalışmalarının bitmesiyle beraber Sevgi Köyü’nün de başka bir yere taşınacağını söyleyen Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, “Sevgi Köyü ile ilgili çalışmalarının da sonuna geldi. O Böylelikle Sevgi Köyünün kullanımın da ki 30 dönümlük alanı da, hastane alanına katmış olacağız. 220 dönümlük alan, 250 dönüme çıkmış olacak. Hastane sırf Aksu’ya hitap etmeyecek. Kara yolu, hava, deniz ve Hızlı Tren gibi yol ağlarıyla örülmüş bir Aksu’da hastanemiz her yere hitap etmiş olacak. Bu proje lokomotif projelerin başını çekmiş olacak” şeklinde açıklamalarda bulundu. 

Bölgeye değer kattı

Hastanenin bölgeye de çok büyük katkısının olduğunu ifade eden Şahin, “Biz göreve geldiğimiz zaman Hacıaliler bölgesinde bir dönüm araziye 20 bin TL değer biçiliyordu. Biz o bölgeyi hemen imara soktuk. Bölgenin 18 uygulaması bitmemesine rağmen, dönümü 500 bin TL’den aşağıya yer yok. Bu neyi gösteriyor. Yapılan projelerin bölgenin değerini de yükselttiğini gösteriyor. Spor kompleksi okullarımız, emniyet binamız, kız yurdu ve hastane ile beraber hayata geçirilecek otogar o bölgede. Bunlar bölgenin değerini artıran çalışmalar. Hastane ile beraber bölgenin 18 uygulaması bittiğinde bölgede 2 milyon TL’den aşağı yer bulunmaz” dedi. 

Son Güncelleme: 18.10.2021 16:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.