Tütüncü, festival konuklarını ağırladı

 KEPEZ Belediyesi'nin farklı kültürleri bir araya getiren 4. Uluslararası Folklor Festivali başladı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, dünyanın ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen folklor ekiplerini, festivalin ilk gününde belediyenin meclis salonunda ağırladı.

29 Ağustos 2018 Çarşamba 10:12
Tütüncü, festival konuklarını ağırladı

Kepez Belediyesi'nin geleneksel olarak düzenlediği 4. Uluslararası Folklor Festivali büyük coşkuyla başladı. Folklor Festivali'nin ilk gününde Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, festivale katılan ekipleri belediye meclis salonunda kabul etti. Başkan Hakan Tütüncü, Kepez'in, Türkiye'nin çok farklı yerlerinden hemşehrilerin barış ve dostluk içinde yaşadığı çok özel bir yer olduğunu söyledi. Türkiye'nin en güzel şehri Antalya'da gerçekleşen uluslararası bu festivalin kendilerini çok heyecanlandırdığını belirten Başkan Tütüncü, “Türkiye'nin ve dünyanın farklı renklerini Antalya'da buluşturmaktan dolayı çok mutluyuz. Festivale, yurt dışından 16, yurt içinden 14 ekip olmak üzere toplam 30 ekip ve 900 konuk katıldı. Antalya'nın çok güzel bir folklor festivali olması için önemli bir adım atılmış oldu. 4 gün boyunca Kepez'in ve Antalya'nın farklı noktalarını farklı renklerle buluşturacağız. Amacımız gelecek yıllarda bu festivali daha da geliştirmek" dedi.

FESTİVAL 4 GÜN SÜRECEK

Kepez Belediye Başkanı Tütüncü'nün konuşmaları yabancı konuklar için çevirmen tarafından tercüme edildi. Başkan Tütüncü, konuşmasının ardından festivale emeği geçenlere ve katılımcılara plaket ve hediyeler verdi. Farklı yöre ve kültürlerin, geleneksel oyunlarının sergileneceği 4. Uluslararası Folklor Festivali, 4 gün devam edecek. Bu yıl festivale, Romanya, Hırvatistan, Rusya, Azerbaycan, Adige Cumhuriyeti, Portekiz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kırgızistan, Gürcistan, Moldova, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Özbekistan, Makedonya, Karadağ, Sırbistan ve Türkiye'nin dört bir köşesinden profesyonel folklor ekipleri katıldı. Ekipler, festival süresince Kepez'in farklı noktalarında gösteriler gerçekleştirecek. 4. Uluslararası Folklor Festivali, 31 Ağustos Cuma günü sona erecek.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.