Tütüncü'den Burhanettin Onat'a vefa

​​​​​​​ANTALYA'da Dr. Burhanettin Onat için düzenlenen anma törenine katılan Başkan Hakan Tütüncü, “Milletimizin değerlerini yüceltmek için ömrünü ortaya koymuş insanları hatırlamalı ve onlara vefa borcumuzu ifade etmeliyiz" dedi.

16 Aralık 2019 Pazartesi 16:42
Tütüncü'den Burhanettin Onat'a vefa

Antalya Türk Ocağı Kurucu Başkanı, Antalya eski belediye başkanı ve DP Milletvekilli Dr. Burhanettin Onat, ölümünün 43'üncü yıl dönümünde mezarı başında anıldı. Antalya Türk Ocağı Şubesi, yıl dönümü dolayısıyla anma töreni düzenledi. Uncalı Mezarlığı'ndaki törene Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Türk Ocağı Yönetim Kurulu ile Onat'ın aile üyeleri katıldı.  
Konuşmasına, “Vefatının 43'üncü yılında merhum Dr. Burhanettin Onat'ı rahmetle anıyorum" diyerek başlayan Başkan Tütüncü, “Unutmayanlar unutulmazlarmış, diye eskilerin güzel bir sözü var. Her yıl özel bir vefa duygusuyla bu anlamlı anma programını düzenleyen Antalya Türk Ocağı'nı kutluyorum" ifadesini kullandı.
Onat'ın Antalya için çok önemli bir değer olduğunun altını çizen Tütüncü, “Milli mücadelemizin öncülerinden ve Antalya Türk Ocağı Kurucu Başkanı olan Onat, 1946-47 yıllarında Antalya Belediye Başkanlığı, daha sonra 3 dönem Demokrat Parti'den Antalya milletvekilliği yapmıştı. Milletvekilli olduğu dönemlerde Ferrokrom, Dokuma Fabrikası ve Kepez Elektrik Santrali'nin kuruluşuna öncülük etmişti. Eserleriyle, kitaplarıyla, kültür ve sanata katkılarıyla Onat'ın Antalya için hatıraları unutulmaz" diye konuştu.
Rodos'ta 22 Mayıs 1894'te doğan Burhanettin Onat, 1976'da Antalya'da hayatını kaybetmişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.