Turizmin kalbinde silahlar konuştu

Geçtiğimiz günlerde KOM Şube tarafından operasyon yapılan Kemerağzı’ndaki kaçak Orion Pazar’da silahlar konuştu. AKP Kemer Belediye eski Meclis Üyesi Yunus Nergiz’in oğlunun tartaklanması üzerine başlayan olaya çok sayıda polis müdahale etti.

08 Ekim 2019 Salı 14:24
Turizmin kalbinde silahlar konuştu

Antalya turizminin kalbi olan ve her yıl milyonlarca turiste ev sahipliği yapan Kundu Kemerağzı bölgesindeki kaçak Orion Bazaar’da silahlar konuştu. Çatışmanın, AKP Kemer Belediye eski Meclis Üyesi Yunus Nergiz’in dükkanında, Nergiz’in oğlunun tartaklanması üzerine çıktığı belirtildi.


TURİSTLER KORKUYLA İZLEDİ

Geçtiğimiz günlerde sahipleri Süleyman Vural Varol ve kardeşi Kenan Varol’un Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekiplerince gözaltına alındığı Kemerağzı’ndaki Orion Pazar’da, şimdi de çatışma çıktı. İddiaya göre, Orion Pazar yöneticileri Süleyman Vural Varol ve kardeşi Kenan Varol akşam saatlerinde AKP Kemer Belediye eski Meclis Üyesi Yunus Nergiz’in dükkanına giderek oğlunu tartakladı. Olay yerine Yunus Nergiz’in gelmesiyle büyüyen tartışma, kısa sürede çatışmaya dönüştü. Turistlerin korku ve panik halinde izlediği olaya, çok sayıda çevik kuvvet polisi müdahale etti. Yunus Nergiz ve oğlunun darp edildiği ve tedavi altına alındığı öğrenilirken, olayda kurşun nedeniyle ölen ya da yaralanan olmadığı ifade edildi.

VATANDAŞLAR İSYAN ETTİ

Aksu Belediyesi’nin peşkeş çektiği araziye kurulan Orion Pazar’a karşı Antalya 2. İdare Mahkemesi’nde dava açılmıştı. Mahkeme de peşkeşe dayanak olan belediye encümen kararını iptal etmişti. Orion Bazaar’ın sahipleri Varol kardeşler Danıştay’a temyiz başvurusu yaptılar. Danıştay 13 Dairesi de 11 Aralık 2017’de temyiz başvurusunun yerinde olmadığına karar verip Antalya 2. İdare Mahkemesi’nin iptal kararını ‘karar düzeltme yolunu kapatarak’ onayladı. Aksu Belediyesi’nin mahkeme kararını uygulamaması nedeniyle Kemerağzı bölgesinin kanayan yarası haline gelen Orion Pazar’da yaşanan olaylar vatandaşların da tepkisini çekiyor. Her yıl milyonlarca turisti ağırlayan bölgedeki esnaf ve vatandaşlar, Aksu Belediyesi’nin yıkım kararını bir an önce uygulamasını istedi.


Son Güncelleme: 08.10.2019 15:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.