Turizm kenti Antalya'ya 9 müze

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı ile Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalarla kente 9 yeni müze kazandırılacak.

26 Nisan 2016 Salı 15:03
Turizm kenti Antalya'ya 9 müze
Turizm merkezi Antalya, her yıl yerli ve yabancı 20 milyonun üzerinde turiste ev sahipliği yapıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi, bu turist potansiyeline hitap etmesi için kısa vadede Kent Müzesi, Türk ve İslam Medeniyetleri Müzesi, Nekropol Müzesi, Evrenseki Yörük Müzesi, Sinema Müzesi, orta vadede Doğa Tarihi Müzesi ile Doğa Temalı Eğlence Merkezi oluşturacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı ise Etnografya Müzesi ve Mevlevihane'yi Antalya'ya kazandıracak, Antalya Müzesi'nin yenilenmesini sağlayacak. 



ANTALYA KENT MÜZESİ



Antalya Kent Müzesi, Büyükşehir Belediyesi ve Kent Konseyi'ne bağlı olarak çalışacak. Türkiye'nin en iddialı Kent Müzesi Projesi büyük bir kültür, sanat, rekreasyon ve yeşil alan projesi olarak Antalya'ya ve turizme canlılık kazandıracak. Tarihi Belediye Binası, şu anki Fen İşleri, Çevre Sağlığı binaları, Kapalı Spor Salonu, yıkımına başlanan Atatürk Stadyumu alanı, Bülent Ecevit Kültür Merkezi ve Karaalioğlu Parkı, Antalya Kent Müzesi alanını oluşturacak. Bu yapılarda 'Karain'den Günümüze Antalya ve Antalyalılar', 'Çağlar Boyunca Aile ve Evlilik', 'Antalya'da Mutfak Kültürü', 'Antalya'nın Doğası', 'Antalya'nın Yönetimi ve Belediye' temalı sergiler yer alacak. Antalya Kent Müzesi sadece sürekli ve geçici sergileriyle değil, yayınları, konferansları, konserleri, kursları, gezileri, yerel yemeklerin sunulacağı lokantası, yörenin halk sanatı ürünlerini ve başlıca tarihi eserlerinin replikalarının yer alacağı hediyelik eşya mağazalarıyla da zengin bir yelpaze sunacak. 



TÜRK VE İSLAM MEDENİYETLERİ MÜZESİ



Antalya Ulu Camii Külliyesi içinde yer alacak müzede, Türk ve İslam medeniyetlerine ait sanat eserleri ve bilimsel çalışmalar, modern sergicilik anlayışıyla sunulacak. Cami külliyesi bir yaşam ve cazibe merkezi olarak tasarlandı. Projede 450 kişilik konferans salonu ve İslam sanatları atölyeleri de bulunacak. Türk ve İslam Eserleri Müzesi, 3 bin metrekarelik kapalı sergi alanına sahip olacak. Müze binası geleneksel mimari ile modern mimari harmanlanarak tasarlandı. 



NEKROPOL MÜZESİ



Doğu Garajı olarak bilinen bölgede ortaya çıkan, Helenistik ve Roma dönemlerinde kullanılan nekropol alanında bilimsel kazı çalışmaları tamamlandı. Antalya'nın tarihi açısından oldukça önemli olan nekropol alanı ziyaretçilerin gezebileceği bir biçimde koruma altına alınarak müzeye dönüştürülecek. Böylelikle hem Antalya'nın en eski arkeolojik kalıntıları hem de antik dönem ölü kültürü ziyaretçiler tarafından izlenebilecek. 



YÖRÜK MÜZESİ



Türkiye ve Antalya'nın önemli kültürel değerleri olan Yörük kültürünün, o kültüre ait objeler ve eserlerle tanıtılacağı müze, Manavgat- Evrenseki'de açılacak. Bu kapsamda, göç, Yörük mutfağı, sosyal yaşam, giyim kuşam, hayvancılık, tarımsal üretim gibi temalar müzede yaşatılmaya çalışılacak. 



DOĞA TARİHİ (YAŞAM BİLİMLERİ) MÜZESİ



Kepez- Santral Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında planlanan Doğa Tarihi (Yaşam Bilimleri) Müzesi'nde, bölgeye özgü türler öncelikli olmak üzere, fauna ve flora örnekleri sergilenecek. Halkımızın biyoçeşitlilik ve doğa koruma konularında bilinçlenmesi sağlanacak, araştırmacılar için de fırsat oluşturulacak. 



DOĞA TEMALI EĞLENCE MERKEZİ



Antalya'da bir ihtiyaca cevap vermek üzere hazırlanacak bu merkeze yine Kepez Santral Mahallesi'ndeki müzeler alanında yer verilecek. Doğa Tarihi Müzesi ile yan yana bulunacak bu merkez, dijital teknolojinin aktif olarak kullanıldığı, katılımcılarına keyifli vakit geçirtecek ve bilgiler verecek eğlenceli bir içerikle oluşturulacak. 



SİNEMA MÜZESİ



Antalya Uluslararası Film Festivali ve Antalya'nın sinema şehri olması vizyonundan yola çıkılarak, büyük ve görkemli bir sinema müzesi de hayata geçirilecek. Bu müzede afişler, dekorlar, sinema ekipmanları gibi objelerin sergileneceği klasik sergi bölümü, interaktif bölümler, video gösterimleri gibi zengin bir içerik olacak.








Son Güncelleme: 26.04.2016 15:08
Anahtar Kelimeler:
Antalya Turizm
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.