Turhallı çiftçiler Kumluca'yı inceledi

TOKAT'ın Turhal ilçesinden gelen çiftçiler Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) ev sahipliğinde Kumluca'daki sera, paketleme ve fide tesislerini inceledi.

04 Aralık 2017 Pazartesi 13:32
Turhallı çiftçiler Kumluca'yı inceledi

Turhal Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Cengiz Öz, yönetim kurulu üyeleri Erdem Ural, Süleyman Aykut, meclis üyeleri Levent İbrikçioğlu, Faruk Günaydın ve akreditasyon sorumlusu Necdet İsenlik, oda üyeleri ve Turhallı çiftçilerden oluşan heyet, KUTSO Meclis Başkan Yardımcısı Ömer Özaltın ve Meclis Üyesi Fahri Özen tarafından Kumluca Kalekule'de karşılandı.

Kumluca ve seracılık hakkında bilgi verilen heyet daha sonra ilçedeki seralara geçerek, domates üretimi hakkında bilgi aldı. Heyet daha sonra fide ve paketleme tesislerini gezdi. Fide tesislerinde sebzelerinde tohumdan fideye kadar olan aşamaların hijyenik ortamda nasıl gerçekleştiğini inceleyen çiftçiler paketleme tesislerinde ise ürünlerin sınıflandırılıp ihracata hazır hale gelene kadar gerçekleşen işlemleri görme imkanı buldu.

KUTSO Meclis Üyesi Fahri Özen, "Bölgemiz ülkemizde örtü altı üretimin gelişmesi adına örnek alınabilecek en uygun yerdir. Gerek sera teknolojileri gerekse bilinçli üretim yapan çiftçileriyle ülkemizin yaş sebze ve meyve ihracatına önemli katkılarda bulunmaktayız. Turhal'ın coğrafi yapısı ve iklimi seracılığa uygun. Umarım buradan edindikleri bilgiler kendilerine faydalı olur" dedi.

Heyet daha sonra iklim benzerliği dolayısıyla Elmalı'da da inceleme yaptı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.