TÜRGEV' e ücretsiz tahsis protesto edildi

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin toplam 348 öğrenci kapasiteli yurt olarak kullandığı iki ayrı 'Çocuk ve Gençlik Evi Sosyal Tesisi'ni ücretsiz Türkiye Eğitim ve Gençliğe Hizmet Vakfı'na (TÜRGEV) ücretsiz tahsis etmesi, Halkevleri ve Öğrenci Kolektifleri tarafından protesto edildi.

05 Eylül 2014 Cuma 16:37
TÜRGEV' e ücretsiz tahsis protesto edildi
Antalya'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçen yıl açılışını yaptığı Büyükşehir Belediyesi'nin 300 öğrenci kapasitesiyle yurt olarak kullandığı Çocuk ve Gençlik Evi Sosyal Tesisleri'yle birlikte Altındağ Mahallesi'nde belediye lojmanlarının yeniden düzenlenerek 48 öğrenci kapasiteli yurda çevrildiği binanın AK Partili yeni Büyükşehir Belediye yönetimi tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ve kızı Esra Albayrak'ın yönetim kurulunda yer aldığı TÜRGEV'e tahsisi protesto edildi.

Öğle saatlerinde Halkevleri ve Öğrenci Kolektifleri üyesi bir grup Gülveren Mahallesi'nde bulunan Çocuk ve Gençlik Evi Sosyal Tesisleri'nin önünde toplandı. Yaklaşık 20 kişilik grup sloganlarla ve taşıdıkları dövizlerle hem Bilal Erdoğan'ı hem de Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i protesto etti. 'Öğrencinin yurdunu Bilal'e yedirmeyeceğiz', 'Sıfırlamacı Bilal Antalya'dan defol' yazılı dövizlerin taşındığı eylem sırasında TÜRGEV mülakatını başarıyla tamamlayarak kesin kayıt hakkı kazanan öğrenciler bavullarıyla yurda giriş yaptı.

Grup adına yapılan açıklamada yurda kabul mülakatlarında TÜRGEV yetkililerinin, “Fıkıh ve İslam Bilginleri dersi verilmesine ne diyorsunuz?" şeklinde sorular sorduğu iddia edildi. Açıklamada 30 Mart seçimlerinin ardından AK Partili Menderes Türel'in belediye başkanı olmasıyla yurtta kalan öğrencilerin giriş çıkış saatlerinden okuduğu kitaplara kadar baskı altında olduğu savunuldu.

Basın açıklamasının ardından grup olaysız dağıldı.
 

Son Güncelleme: 05.09.2014 16:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.