TRT Çocuk Şenliği, Antalya'da başladı

TRT'nın Antalya'da düzenlediği 37'nci Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği, 34 ülkeden 400 çocuğun katıldığı kortej yürüyüşü ile başladı.

15 Nisan 2015 Çarşamba 17:14
TRT Çocuk Şenliği, Antalya'da başladı
Falez Kavşağı'nda toplanan çocuklar, ülkelerine özgü geleneksel kıyafetleriyle yürüdü.

Ellerinde ülkelerini temsil eden bayrak ve pankartlar taşıyan çocuklara, Antalya'nın farklı okullarından gelen öğrenciler de eşlik etti. Vali Muammer Türker, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mesut Kocagöz ve TRT Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin İşler ile protokol üyelerinin açılış kurdelesini kesmesinin ardından başlayan kortej yürüyüşünde renkli görüntüler oluştu.

Şarkı söyleyip dans ederek yürüyen dünya çocuklarına TRT Çocuk kanalında gösterimde olan çizgi film karakterlerinin maskotları ile EXPO 2016 Antalya'nın maskotları Ece ve Efe de eşlik etti. Yol boyunca Antalyalı çocuklar tarafından alkışlanan dünya çocukları etraflarına neşe saçtı. Konfeti yağmuru eşliğinde yürüyen çocukların yürüyüşü Antalya Kültür Merkezi (AKM) önünde son buldu.

AKM önüne kurulan TRT Çocuk sahnesinde buluşan protokol, 'Çocuk Ülkesi'nin açılışını gerçekleştirdi. TRT Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin İşler yaptığı konuşmada, "1979 yılından bu yana uluslararası boyutta kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün dünya çocuklarına hediyesidir. TRT ailesi olarak her yıl gerçekleştirdiğimiz çocuk şenliğimizde dünya çocuklarını bir araya getirerek sevgi, barış ve dostluk mesajımızı tüm dünyaya çocuklar aracılığıyla iletiyoruz" dedi.

23 Nisan gününe kadar kentin çeşitli yerlerinde hazırlanan etkinliklerde dans edecek çeşitli lkelerden gelen çocukları, Antalya'daki çocuklara eşsiz bir eğlence imkanı sunacak. 

Son Güncelleme: 24.04.2015 11:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.