Torunu için Cumhurbaşkanına yalvardı

Aksu ilçesinde ikamet eden Yüksel Gülmez, hapiste olan gelini ve torunu için yetkili kurumlardan yardım istedi. 10 Aylık SMA hastası torununun hapishane koşullarında kaderine mahkum edildiğini söyleyen Babaanne Yüksel Gülmez, ‘Cumhurbaşkanımdan, yardım istiyorum,’ dedi. 

12 Şubat 2019 Salı 16:54
Torunu için Cumhurbaşkanına yalvardı

Babaanne Yüksel Gülmez, SMA hastası 10 aylık torunu için yetkililere seslendi. ‘Şu an annesinin kaderini, hastalıkla savaş veren torunum çekiyor. ‘SMA Tip-1 tanısı konan ve hastalığı nedeniyle, enfeksiyon riskini artırabilecek, kalabalık ortamlardan uzak, sürekli bakıma ve yakın takibe ihtiyacı vardır’ diye doktor ve hastane raporunun olduğunu dile getiren babaanne, torunu için feryat etti.

Oğlum ve gelinim hayatlarını mahvetti, torunum yaşasın

 Yıllar önce oğlum arkadaş kurbanı oldu. Kendisi burada esnaftı, işleri iyi gitmeyince olaylar üst üste geldi. Psikolojisinin bozuk olduğu dönemde, arkadaşları tarafından iyi gelir iç denilerek bir sefer iç, iki sefer iç diye yavrumu bu çirkin tuzağa düşürdüler. Daha sonra yakalanmışlar, oğlum ve gelinim hayatlarını mahvettiler, torunum yaşasın.

Oğlumda, gelinimde şu an içerde. Gelinim 21 gün önce içeri alındı. 3 çocukları var. Biri 10 yaşında, biri 7 yaşında, biride daha 10 aylık bebek ve bu bebek hastanede tedavi görmesi gereken bir bebek. Sinir kas hastası. SMA Tip- 1 tanısı ile takip edilen bebeğin hastalığı nedeniyle uygun şartlarda enfeksiyon riskini artırabilecek kalabalık ortamlardan uzak, sürekli bakıma ve yakın takibe ihtiyacı vardır, diye doktor ve hastane raporu var. Ama o çocuk şuan annesi ile birlikte hapishane şartlarında, yaşam mücadelesi veriyor.

Gelinim af edilsin demiyorum, torunum yaşasın istiyorum

Ben Cumhurbaşkanımız, Adalet Bakanımız ve Sağlık Bakanımıza sesimi duyurmak istiyorum. Bu çocuk o şartlarda yaşamını nasıl sürdürecek. Benim gelinimin hatası var, cezası var, onu çeksin, tamamen af edilsin, serbest bırakılsın demiyorum. İçerde 10 aylık tamamen hastane ortamında olması gereken bir bebek var, yoksa ölecek. İlaçları için şu an sıraya girdik bekliyoruz.

Annesinin hastaneden eve, evden hastaneye gidecek şekilde nasıl kolaylık olacaksa çocuğunun başında, çocuğunun sağlığı ile ilgilenmesini istiyoruz. Bize bir kolaylık tanısınlar.

Cumhurbaşkanıma yalvarıyorum

Buradan Cumhurbaşkanımıza yalvarıyorum. Bu çocuğun hayatı söz konusu. Adalet Bakanlığı tarafından kontrol altında olsun ama en azından hastaneye gidip gelsinler. Bu çocuğun tedavisi yapılsın. Her yeri aramaya çalıştım, sesimi nereye duyuracağımı şaşırmış vaziyetteyim. Diğer 2 çocuğa bakıyorum. 10 aylık hasta bebeğe bakma şansım olsa bakarım. Ama bu çocuk anne kucağına hasret. Bir hafta getirdim, evde baktım, sabahlara kadar ağladı. Evdeki çocukların bakımı ve eğitimi için sosyal yardımlaşama bize destek oluyor. Çok sağ olsunlar. Devletin şefkatli eli, torunum Mustafa Yağız Gülmez’e uzansın.’ 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.