Tillo heyeti Antalya'da

 ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu önderliğinde ile Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Özen'in yönetiminde 2023 Tarım Vizyonuna hizmet etmek için hazırlanan 'GelinKardeşOlalım' projesi kapsamında Siirt'in Tillo ilçesinden gelen heyet, Elmalı'da tarım alanları gezdi.

10 Temmuz 2019 Çarşamba 12:08
Tillo heyeti Antalya'da

Proje kapsamında #Elmalı ilçesi ile kardeş olan Siirt'in Tillo ilçesinden Belediye Başkanı İdham Aydın ve Tillo İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli ile çiftçilerden oluşan heyet, Antalya'ya geldi. Tillo heyeti Elmalı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Dilek Boğatimur ve personeli eşliğinde kurum ve sektör ziyaretleri gerçekleştirdi. Heyet daha sonra Kaymakam Fatih Ahmet Kurt'u da ziyaret etti.

Gelen heyete, örtü altı sebze yetiştiriciliği hakkında teorik bilgiler aktarıldı. Çilek, karanfil ve domates seralarını gezildi. Topraksız tarım uygulamaları hakkında bilgiler verildi. Expo sergi alanı ve Expo kulesini de gezen heyet programın son günü il müdürlüğümüze ziyarette bulundu.

Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Özen yaptığı açıklamada, "Gelin Kardeş Olalım Projesi, Antalya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimizle kardeş olan ilçeler arasında kurulan karşılıklı bilgi alışverişi ve ortak çalışmalara dayanan bir ortaklık projesidir. Antalya olarak amacımız, ülkemizin değişik illerinden kardeşlik protokolü düzenlediğimiz 18 ilçe ile bilgi, teknoloji ve deneyim transferi yapmak ve ortak projeler uygulamaktır. Antalya'mızda özellikle yaş meyve-sebze üretimi, seracılık, tropik bitkiler, turunçgil yetiştiriciliği, süs bitkileri, mantar üretimi ile ihracatta oluşan bilgi sermayesinin ülkemizin geri kalan bölgeleriyle paylaşarak sosyal ve ülkesel sorumluluklarımızı yerine getirmek istiyoruz" dedi. Program Tillo heyeti il müdürü Mustafa Özen'e hediyelerini takdim etti ve ardından toplu hatıra fotoğrafı çekildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.