TES-İŞ'ten işçilere iftar

 TÜRK-İŞ Konfederasyonu'na bağlı, Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) Antalya Şube Başkanlığı tarafından Manavgat'ta işçilere iftar verdi.

06 Haziran 2018 Çarşamba 13:01
TES-İŞ'ten işçilere iftar

Elmalı, Akseki, Alanya ve Antalya'da sendika üyesi işçilere iftar veren TES-İŞ Antalya Şubesi, dün de Manavgat'ta sendika üyesi işçilere iftar verdi. Antalya Şube Başkanı Hacı Mevlüt Ünal'ın ev sahipliğinde verilen iftara çok sayıda işçi ve aileleri katıldı.

Yemekte konuşan TES-İŞ Şube Başkanı Ünal, faaliyet alanları içerisinde bulunan TEİAŞ, EÜAŞ gibi KİT'lerde çalışan üyeler için kadroya geçmeye yönelik görüşmelerin sürdürüldüğünü ve son aşamaya gelindiğini kaydetti.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ile Başbakan Binali Yıldırım bir araya gelerek, kadroya geçişin son rötuşlarını ele aldığını açıklayan Başkan Ünal, TÜRK-İŞ Genel Başkanımız Ergün Atalay'ın, Başbakandan sonra, KİT'lerde çalışanların kadroya geçişini hızlandırmak için Maliye Bakanı Naci Ağbal ile görüşmesi sonucu, hazineye talimat verilerek çalışmalara başlandığı açıklandı. Yoğun seçim programlarının devam etmesine rağmen kapsam dışında kalan üyelerimizin durumları ivedilikle ele alınmaktadır. Üyelerimizin bir an önce mağduriyetlerinin giderilerek kadroya geçmesi için Başbakan Yıldırım'dan Ramazan Bayramı'ndan önce açıklama yapmasını bekliyoruz" dedi.

Diğer yandan hükümetten vergi konusunda tüm çalışanların ve üyelerin beklentilerinin olduğunu belirten Hacı Mevlüt Ünal, "Bilindiği gibi Toplu İş Sözleşmeleri ile elde ettiğimiz ücret artışları çok kısa süre içerisinde vergiyle geri alınmaktadır. Bu durumun bir an önce düzeltilerek çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınarak adaletsiz vergi sisteminin düzeltilmesi gerekmektedir" dedi.




Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.