Teknoloji harikası otobüsler yolda

Türk mühendisler tarafından tasarlanan ve TCV firması tarafından üretilen son teknolojiye sahip otobüsler Antalyalıların beğenisine sunuldu Türk mühendisler tarafından tasarlanan ve TCV firması tarafından üretilen son teknolojiye sahip otobüsler Antalyalıların beğenisine sunuldu

12 Temmuz 2014 Cumartesi 09:56
Teknoloji harikası otobüsler yolda
 Antalya’da otobüs esnafının ve vatandaşların beğenisine sunulan ve birkaç gündür, Antalya trafiğinde deneme turları yapan TCV firmasının ürettiği yeni toplu taşıma otobüslerine ilgi yoğun. Tamamı Türk mühendisler tarafından tasarlanan ve Ankara’da üretilen TCV otobüsleri, yakıt tasarrufu, yüksek yolcu kapasitesi, güvenlik, yolcu ve sürücü konforuyla, otobüs esnafının beğenisini kazandı. Türkiye genelinde 326 otobüsün deneme sürüşünde olduğunu belirten TCV firmasının satış pazarlama birim yöneticisi İsmail Ekmen, deneme sürüşü yapan otobüsün Antalya’ya şartlarına uygun olarak tasarlandığını belirtti.

Antalya’ya özel tasarım
Normalde ürettikleri otobüslerin uzunluğunun 12 metre olduğunu söyleyen Ekmen, “Bizlere Antalya ulaşımında uzun araçların sorun çıkardığı, sokak aralarına rahat giremedikleri için kazalara neden olduğunu söylediler. Bizden kısa ve alçak tabanlı, kabini geniş otobüs istediler. Firma olarak Antalya’ya özgü uzunluğu 10 metre olan ve geniş yolcu kapasiteli bu otobüsü tasarladık. Otobüs maksimum alçak tabana sahip, bu da yolcuların iniş ve binişlerinde herhangi bir rahatsızlık yaratmıyor. Araçlarımız şuan denme sürüşlerini yapıyor. Umarız araçlarımız gerek vatandaşların gerekse otobüs esnafının beğenisini kazanır” dedi.

Otobüsçüler beğendi
Yeni otobüs ilk bakışta otobüs esnafın da beğenisini almış gözüküyor. Otobüs şoförü Ömer Civcir, otobüsün performansının yüksek olduğunu, ilk bakışta yolcu ve sürücü konforuna öncelik verildiğini söyledi. Civcir, “Aracının en önemli özeliği yüksek yakıt tasarrufu olması. Bu bizler için çok önemli. Ayrıca otobüs hem elektrik ile hem de gaz ile çalışacak sisteme sahip” dedi. Yeni otobüsün yolcular tarafından çok beğenildiğini söyleyen otobüs şoförü, Lütfi Büyük Değirmenci ise, “Araç nerdeyse tüm teknolojik donanımlara sahip. Euro 6 motor konmuş. Ayrıca araçta yolcu güvenliğine çok önem verilmiş” dedi.

Son Güncelleme: 12.07.2014 10:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.