Tarihi Sultani yolda yürüyüş

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde tespit ve raporlama çalışmaları tamamlanan tarihi Sultani yolda yürüyüş yapıldı.

08 Mayıs 2017 Pazartesi 17:12
Tarihi Sultani yolda yürüyüş
Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) ile Göç Yolu Yolcuları Dağcılık Platformu tarafından tespit ve raporlama çalışmaları tamamlanan, taş döşemeden oluşan tarihi kervan yolu Sultani yolda yürüyüş yapıldı. Yürüyüşe Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Başkanı Murat Hüdavendigar Günay, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, MATSO yönetimi, Kumluca Ali Baba ve Kırık Haramiler Yürüyüş Grubu, Göç Yolu Yolcuları'ndan oluşan 40 kişilik heyet katıldı.

Tilkiler Mahallesi sınırlarında başlayan yürüyüşte Yaylaalan Mahallesi'nin kuzey kısmından Gümrükhan ve Hisarcık kaleleri ziyaret edildi. Ardından tekrar geri dönerek iki tarihi Selçuklu çeşmesinin görüldüğü taş döşemeden oluşan tarihi kervan yolundan mola verilmek üzere Kartallık Kuyusu mevkiine gelindi. Burada heyeti Yaylaalan Mahalle Muhtarı Nuri Köseoğlu ve MATSO Meclis Üyesi Demir Durar karşıladı. Yaylaalan Mahalle Muhtarlığı tarafından hazırlanan gözleme ayran ve çay gibi ikramların ardından tekrar geri dönülerek yürüyüş Yaylaalan Mahallesi'nde son buldu.



Yaylaalan Muhtarı Nuri Köseoğlu, tarihi Sultani yolun günümüze kadar korunarak yaşatıldığını söyledi. Köseoğlu, "Alaaddin Keykubat köyümüzden geçmiştir. Köyümüz sınırları içerisinde Gümrükhan ve Hisarcık'ın yanı sıra Selçuklu döneminden günümüze kadar gelen iki tarihi çeşme bulunmaktadır" dedi. Göç Yolu Yolcuları Dağcılık Platformu Kurucusu ve Başkanı Ali Çetin, MATSO ve KUTSO'nun katılımı ile Alaaddin Keykubat'ın Beyşehir'deki Kubadabad Sarayı'na gitmek amacıyla özel olarak yaptırdığı 145 kilometrelik tarihi taş döşemeden oluşan tarihi Sultani yolun 14 kilometrelik bölümünde yürüyüş gerçekleştirdiklerini aktardı.

KUTSO Başkanı Murat Hüdavendigar Günay, MATSO'nun bu tarihi yolu ve projeyi tam olarak uygulayabilmesi halinde alternatif turizme büyük katkı sağlayacağını kaydetti. MATSO Başkanı Ahmet Boztaş da Göç Yolu Yolcuları Dağcılık Platformu arasında imzalanan protokol ile tespit ve raporlama çalışmalarını tamamladıkları Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat'ın Manavgat'tan geçtiği taş döşemeden oluşan tarihi Sultani yolun doğa sporları severlerin hizmetine sunulması ile büyük ilgi gördüğünü vurguladı.

Son Güncelleme: 08.05.2017 17:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.