Tarihi köprü restore ediliyor

 ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde Osmanlı öncesi beylikler dönemine ait olan ve yıllar önce sel sularından dolayı büyük hasar gören tarihi Kahyalar Köprüsü'nde restorasyon çalışması başladı.

25 Mayıs 2019 Cumartesi 11:20
Tarihi köprü restore ediliyor

Gazipaşa'ya bağlı Kahyalar Mahallesi girişindeki Bıçkıcı Çayı üzerinde bulunan, Osmanlı öncesi beylikler dönemine ait olduğu belirlenen tarihi Kahyalar Köprüsü sel suları nedeniyle yıkıldı. Tarihi köprü Karayolları Genel Müdürlüğü'nce yatırım programına alınmış, bu çerçevede rölöve, restitüsyon ve restorasyon projeleri hazırlanmıştı. Tahmini 50- 60 bin lira ödenek ayrılan, projesi tamamlanan ve yenileme ihalesi yapılan tarihi köprü için yüklenici firma tarafından çalışmalara başlandı.

Firma yetkililerince başlatılan çalışmada, ilk olarak tarihi köprünün doğal dokusunun bozulmaması için ilk yapımında kullanılan orijinal taşlar bulunarak tarihi dokuya uygun olarak şekillendiriliyor. Köprüdeki çalışmalar aralıksız sürüyor.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.