Tarihi cami restore ediliyor

Antalya'nın Kaş İlçesi'nde 244 yıllık Nasrettin Camii'nin restorasyon çalışmalarına başlandı.

14 Temmuz 2016 Perşembe 11:19
Tarihi cami restore ediliyor
Kaş'a bağlı Kasaba Mahallesi'nde 1772 yılında yapılan 200 kişilik Nasrettin Camii'nin restorasyonu için Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ihale yapıldı. İhaleyi alan firma çalışmalara başlarken, bu kapsamda caminin bahçesinde bulunan ve sonradan yapılan tuvalet ve şadırvan yıkılarak, yerine caminin mimarisine uygun tuvalet ve şadırvan yapılacak. Camideki kurşunlar değiştirilecek ve duvarlarındaki çatlaklar giderilecek. Taş temizliği yapılarak, elektrik sistemi yenilenecek caminin bahçesi yeniden tanzim edilecek. Bu çalışmalar için 432 bin 600 liralık ihale yapılırken, çalışmaların bu yıl içinde tamamlanması planlanıyor.

Osmanlı ve Selçuklu mimarinin en güzel örneklerinden Nasrettin Camii, Elmalı'daki Ketenci Ömer Paşa Camii'nden sonra Batı Antalya bölgesinin en eski camii olarak biliniyor. Ketenci Ömer Paşa Camii 1610 yılında inşa edilirken, Nasrettin Camii ise 1772 yılında Yusuf Ağa adında bölgenin varlıklı bir kişisi tarafından yaptırılmış. 

Son Güncelleme: 14.07.2016 11:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.