Sürü yönetimi elemanlarına belge

ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde Sürü Yönetimi Elemanı Benim Projesi kapsamında açılan kursa katılarak başarılı olan 22 kursiyere sertifikaları törenle verildi.

10 Aralık 2016 Cumartesi 15:15
Sürü yönetimi elemanlarına belge
Antalya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Türkiye Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliğiyle yapılan protokol kapsamında Kumluca'da gerçekleştirilen Sürü Yönetimi Elemanı Benim kursunun sertifika töreni yapıldı. Törene, Kaymakam Polat Kara, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İsa Akşit, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Tekdemir, sürü yöneticileri ve kurs eğiticileri katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Akşit, sertifikalı sürü yöneticilerine özel ve yeni teşvik sistemleri getirildiğini belirterek, "Bu kapsamda sertifikalı çoban istihdam eden sürü yöneticilerine 5 bin lira destek veriliyor. Ayrıca istihdama yönelik teşvikler uygulanıyor. Bu amaçla kırsal kalkınma yatırımlarına yüzde 50 hibe desteği verilmekte. Müdürlüğümüzün planlaması doğrultusunda 23 grupta belirlenen tarihlerde kurslar düzenlenecek" dedi.
Kursiyerlerden Nilüfer Özyörük de hayvancılıkla uğraştıklarını ve açılan kurslarla eksik bilgilerini tamamlandıklarını aktardı. Özyörük, bundan böyle sürülerini daha bilinçli yöneteceklerini söyledi. Konuşmaların ardından Kaymakam Polat Kara ve diğer protokol üyeleri tarafından kursiyerlere sertifika verildi. 

Son Güncelleme: 10.12.2016 15:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.