Subaşı otogarın satışına karşı çıktı

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından Hasan Subaşı, kendi döneminde yapılan Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin yer aldığı arazinin satışa çıkarılmasını tepki göstererek, “Yeni otogarın Döşemealtı bölgesine alınması önemli taşıma ve ulaşım sorunu yaratabilir" dedi.

30 Mayıs 2017 Salı 15:29
 Subaşı otogarın satışına karşı çıktı

 

Eski Başkan Hasan Subaşı, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Döşemealtı'nda 100 dönümlük alana taşınması gündemde olan Antalya Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin alanının ihaleyle satışa çıkarmasına tepki gösterdi. Otogarın henüz uzun yıllar hizmet verebilecek durumda olduğunu belirten Subaşı, Büyükşehir Belediyesi'nin satış kararını gözden geçirmesinde Antalya'nın yararı olduğunu savundu. Subaşı, “Çünkü otogar doğru yerde olduğu gibi ülkenin en modern ve yeterli tesislerindendir. Ayrıca büyük bir yeşil alan park ve gölete sahip olduğu için nefes alınan alanlardandır. Yeni otogarın Döşemealtı bölgesine alınması önemli taşıma ve ulaşım sorunu yaratabilir. Satılması düşünülen alanda ise yüksek emsalli binalar yapılması fazladan trafik yükü de getirecektir" dedi.



TELAFİSİ ZOR SORUNLAR

Otogarın kendi döneminde yapılmasının duygusallığı içinde olmadığını vurgulayan Subaşı, “Otogar ve toptancı hal alanları geniş ve değerli arsalara sahip olsa da uzun yıllar sorunsuz hizmet verebilecek durumdadır. Büyükşehir Belediyesi'nin, park ve otopark alanlarını bile halka sorarak referandum ile belirlemeye çalışması olumlu bulunurken böylesine önemli bir kararı tartışmadan alması, telafisi zor sorunlar yaratabilir" uyarısında bulundu.

Son Güncelleme: 30.05.2017 17:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.