Su parkında Rus yok, İranlı bayramı bekliyor

ANTALYA'da 20 yıldır bölge turizmine katkıda bulunan Aqualand Su Cenneti, turizmdeki kriz nedeniyle zor günler yaşıyor.

09 Haziran 2016 Perşembe 12:45
Su parkında Rus yok, İranlı bayramı bekliyor
 Rus pazarındaki büyük düşüş, Ramazan nedeniyle yavaşlayan İran pazarı, münferit girişlerdeki gerileme sezonu olumsuz etkiliyor.



Rus pazarında yaşanan olumsuzlukların müşteri potansiyelini diplere çektiğini belirten Aqualand Su Parkı Genel Müdürü Burhan Gümüşoğlu, Ramazan Bayramı ile bir nebze de olsa nefes almayı umduklarını kaydetti. Ramazan ayı nedeniyle İran pazarında da gerileme olduğunu belirten Gümüşoğlu şöyle dedi:



"Önceki yıllara göre Rus pazarında yüzde 96, İran pazarında yüzde 36, münferit girişlerde yüzde 12 düşüş yaşıyoruz. Tesisimize girişlerde milliyete göre ayrım yapılamadığı için net yüzdeleri acente girişleri üzerinden hesaplayabiliyoruz. Günde ortalama 100 Rus turistin tesise girdiğini düşünürsek, bunlardan 96'sı gelmedi demek doğru olur. İranlılar ise Ramazan nedeniyle tatile çıkmıyor." 



İran pazarındaki hareketin normal şartlarda 20 Haziran'da başlayıp 30 Ağustos'a kadar sürdüğünü anlatan Gümüşoğlu, "İranlı turistleri bu yıl Ramazan Bayramının ardından bekliyoruz" diye konuştu.

Son Güncelleme: 09.06.2016 12:46
Anahtar Kelimeler:
Antalya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.