Sopaları elimize alıp biz mi çözelim

Kemerağzı Mahallesi Kundu Esnafları Koruma Derneği Başkanı Metin Kanmaz, bölgede turizmini zora sokacak sorunların yumak haline geldiğinin altını çizerek, “ esnaf çözülmeyen sorunlar karşısında, artık isyan etme noktasına geldi. -Sopaları elimize alıp, turisti zora sokacak sorunları biz mi çözelim- diyor” şeklinde açıklamalarda bulundu.

16 Temmuz 2018 Pazartesi 12:49
Sopaları elimize alıp biz mi çözelim

Yaklaşık 3 ay önce kurulan, turizm esnafının yumak haline gelen sorunlarını dillendirmeyi amaçlayan Kemerağzı Mahallesi Kundu Esnafları Koruma Derneği Başkanı Metin Kanmaz, Antalya’nın dünyaya acılan kapısı olan Kemerağzı- Kundu’da önlem alınmadığı taktirde turizmin bitme noktasına geleceğini ifade etti.  Dilenci ve seyyar satıcılar turistin güvenliğini tehdit ettiğini öne süren Kanmaz, turist artık rahat bir şekilde caddede yürüyemediğini ifade etti.

Kanmaz, “Turist her yönden taciz ediliyor. İki üç kişilik gruplar hainde hareket eden dilenci ve seyyar satıcılar, biri turistin bacağına, biri eline yapışıyor. Hedefine ulaşmayana kadar turisti rahat bırakmıyorlar. Adeta otelin kapısına kadar giriyorlar. Ne vatandaş nede turist rahat bir şekilde yürüyemiyor. Yetkililerden bir an evel bu sorunlara çözüm üretmelerini işitiyoruz. Aksi halde turizmden eser kalmayacak. Bir sosyal patlama yaşanacak”

Esnafında bu sorunlardan mustarip olduğuna dikkat çeken Kemerağzı Mahallesi Kundu Esnafları Koruma Derneği Başkanı Metin, esnafta yaşanan bu sorunlar karşısında güvenliğimiz yok diye isyan ediyor. Alalım elimize sopaları güvenliğimizi mi sağlayalım diye sitem ediyorlar. Haklılarda. Her yıl 45 bini gecik bir misafir ağırlıyoruz. Ekonomiye büyük bir katkı var. Ama sorunlardan başkaldıramıyoruz. Rezalet diz boyu” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bu sorunun dışında bölgenin bir çok sorunun daha olduğunun altını çizen Kanmaz, “Örneğin başı köpekler cirit atıyor. Başıboş köpekler yine büyük tehdit oluşturuyor. Geçenlerde bir esnafımızın kolunu parçaladılar. Su anda esnafımız sağlık kontrolünden geçiyor. Ana caddeler yeterince ışıklandırılmıyor adeta karanlığa mahkum bir durumdayız. Oysaki burası Antalya’nın dünyaya açılan kapısı. Bakımsızlıktan dolayı sivrisinekler cirit atıyor. Yeri geldiğinde çöplerimizi koyacak çöp tenekelerimiz bile bulunmuyor” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.