Soma’da hayatını kaybeden madenciler Antalya’da anıldı

SOMA’daki maden faciasında yaşamını yitiren 301 madenci Antalya’da anıldı.

14 Mayıs 2016 Cumartesi 09:01
Soma’da hayatını kaybeden madenciler Antalya’da anıldı
DİSK, KESK ve TMMOB tarafından düzenlenen Cumhuriyet Meydanındaki basın açıklamasında, Soma’daki maden faciasında 301 madencinin kaybından duyulan acılar paylaşıldı. Yaklaşık 300 kadar kişinin katıldığı etkinlikte, grup adına DİSK Bölge Temsilcisi Cemal Aybar basın açıklaması yaptı. 



Aybar, Soma’da 301 madencinin kaybedildiği olayı yüzyılın en büyük iş faciası olarak nitelendirdi. Bu acıyı unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını belirten Aybar, ülkemizde Soma faciasından sonra da emekçilerin iş cinayetlerinde yaşamını yitirmeye devam ettiğini aktardı. İş cinayetlerinin başlıca nedeninin ise neoliberal ekonomi politikaları olduğunu savunan Aybar, şöyle devam etti:



“Son olarak AKP tarafından TBMM’den geçirilen kölelik yasası olarak adlandırdığımız özel istihdam büroları yasası ile emekçilere bir darbe daha vurulmuştur. Bu düzenleme ile güvencesiz, kuralsız ve esnek çalışma yaygınlaşacak, iş güvencesi tamamen ortadan kalkacak, emekçiler açlık sınırının altında ücretlerle çalışmaya mahkum edilecek, örgütsüz çalışma yaygınlaşacaktır.”



Soma’daki facianın gerçek sorumlularının yargılanmadığını da iddia eden Aybar, “Göz göre göre gelen bu katliamın nedenleriyle hesaplaşılmadığı sürece fabrikalarda, madenlerde, inşaatlarda ve tüm çalışma alanlarında yeni Soma’ların yaşanması kaçınılmazdır” dedi. 



Basın açıklamasından sonra Soma’daki maden faciasında hayatını kaybedenler için şiirler okunup madencilerin acılarını yansıtan ağıtlar ve şarkılar söylendi.

Son Güncelleme: 14.05.2016 09:02
Anahtar Kelimeler:
Antalya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.