SİLUTE İLE KARDEŞLİK İMZASI

Büyükşehir Yasası kapsamında kapanarak Alanya'nın mahallesi olan eski Konaklı Belediyesi'nin kardeş şehri Litvanya'nın Silute Belediyesi ile Alanya Belediyesi arasında yeni bir kardeşlik anlaşması imzalandı.

02 Haziran 2014 Pazartesi 17:11
SİLUTE İLE KARDEŞLİK İMZASI
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Silute Belediye Başkanı Sarunas Lauzikas arasında yapılan imza törenine Litvanya'nın Ankara Büyükelçisi Kestutis Kudzmanas, Silute Belediyesi İdari Müdürü Tomas Budrikis, Dışilişkiler uzmanı Edita Sukye ve meclis üyeleri katıldı.

LİTVANYA'DAN 2'NCİ KARDEŞ
Başkan Yücel, Litvanya'nın Trakai şehriyle kardeş olduklarını ve bu ülkeden 2'nci şehirle kardeşlik anlaşması yaparak iki ülke insanı arasındaki dostluğu pekiştirdiklerini söyledi. Alanya Belediyesi'nin 16 kardeş şehri olduğunu ve Büyükşehir Yasası kapsamında Alanya'ya bağlanan beldelerden gelen 8 kardeş şehirle birlikte kardeş şehir sayısının 24'e yükseldiğini kaydeden Başkan Yücel, "Kardeş şehirlerle kurulan ilişkilerin şehirler arasındaki kültürel, sosyal ve sanatsal ilişkilerin Alanya'nın tanıtımına önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum" dedi.


ALANYA'YA BENZİYOR
Silute Belediye Başkanı Lauzikas ise Konaklı ile kardeş şehir ilişkilerinin 7 yıldır sürdüğünü kaydederek, "45 bin nüfuslu Silute ile Alanya arasında birçok benzer nokta var. Deniz kıyısında ve Litvanya'nın en büyük nehri içinden geçiyor. En büyük amacımız turizmimizi geliştirmek adına çalışmalar yapmaktır" diye konuştu.

GAZİPAŞA'DAN LİTVANYA 2,5 SAAT
Törene katılan Litvanya'nın Ankara Büyükelçisi Kestutis Kudzmanas da Gazipaşa Havalimanı'ndan Litvanya'nın başkenti Vilnus'a doğrudan uçuşların yapıldığını ve 2,5 saat sürdüğünü belirtti. Alanya'nın Litvanya'da sevilen ve bilinen bir turizm merkezi olduğunu dile getiren Büyükelçisi Kudzmanas şöyle dedi:

"İlişkilerin güçlendirilmesi için sadece Litvanyalıların Alanya'ya gelmesi yetmez. Alanyalıları da Litvanya'nın güzelliklerini yaşamaya davet ediyorum. Türkler gerçekten açık ve dürüst insanlar. Litvanlar da öyle. Bu güzel ilişkilerin devamını diliyorum."

Başkan Yücel günün anısına Silute Belediye Başkanı Lauzikas'a 54 yıllık ipek dokuma örtü hediye ederken, konuk Başkan Lauzikas da Yücel'e kehribar taşından yapılan Litvanya'nın eski bir gemi modelini ve Silute Belediyesi'nin flamasını hediye etti.

Son Güncelleme: 02.06.2014 17:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.