Şiddetli rüzgar tarım alanlarını vurdu

ANTALYA'nın Serik ilçesinde fırtına nedeniyle bazı seraların plastik örtüleri yırtılırken, bazıları ise yıkıldı. Ürünlerde de kısmi kaybın olduğu seralardaki hasar tespiti için çalışma başlatıldı.

17 Şubat 2021 Çarşamba 16:23
Şiddetli rüzgar tarım alanlarını vurdu

Namık Kemal KILINÇ/SERİK (Antalya), (DHA)
Serik'te dün akşam saatlerinde şiddetli rüzgar etkisini gösterdi. Rüzgar ilçeye bağlı Alacami Mahallesi Basırlar mevkiindeki seralarda zarara neden oldu. Plastik örtüleri yırtılan seraların bazı noktaları ise şiddetli rüzgarın etkisiyle yıkıldı.


2 dekar domates serasının zarar gördüğünü söyleyen Necmi Karcı, "Akşam çıkan fırtına, seralarımızdaki plastikleri attı. En az 50 bin TL zararımız var. 35 ton domates bekliyorduk. Üzerinde kalanları topladıktan sonra sökeceğiz. Ailecek çalıştığımız seramızda çocuklarımızın tüm emekleri boşa gitti" dedi.


Alacami Mahalle Muhtarı İbrahim Koç, kendisine ait içerisinde karpuz ekili plastik serasının da fırtınadan etkilendiğini, üzerindeki plastikleri söküp attığını belirtirken, mahallesinde şu ana kadar Basırlar mevkiinde zararın büyük olduğunu söyledi. Muhtar Koç, "Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü'ne haber verdim, gelip zarar tespiti yapacaklar" diye konuştu.


Fırtınanın devam ettiği bölgede hava sıcaklığının düştüğü ve don riskinin de ortaya çıktığı öğrenildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.