Sezonun ilk çileği 28 liraya satıldı

Antalya'nın Serik İlçesi'nde hasadı yapılan sezonun ilk çileği, Serik Toptancı Hali'nde kilosu 28 TL'ye satıldı.

15 Kasım 2014 Cumartesi 09:36
Sezonun ilk çileği 28 liraya satıldı
Antalya ve çevresinin en fazla çilek üretimi yapılan bölgelerinden Serik'e bağlı Kadriye Mahallesi'nde, mevsimin ilk çilek hasadı yapıldı. Üretici Murat Şahin, kışlık örtü altı çileğin ilk hasadında 51 kilogram ürün aldıklarını belirterek, çileğin kilosunun 28 TL'ye Serik Hali'nde satıldığını söyledi. Çileğin geçen yıl kilosu 8 TL, önceki yıl ise 13 TL'den satıldığını aktaran Murat Şahin, fiyatların böyle gitmesi halinde üreticinin bayram edeceğini aktardı. Üretici Murat Şahin, havaların iyi gitmesi ve tüplü fide kullanımı dolayısıyla normalde ocak ayı başında yapılması gereken hasadın erken yapıldığını da kaydetti.

Serik Toptancı Hali komisyoncularından Hasan Şahin ise "Mevsimin ilk çileğini üreticimizden kilosu 28 TL'ye aldık. İstanbul Hali'nde de 30 liradan satıldı. Şu anda piyasası 25- 28 TL arasında değişiyor. Fiyatlar erken hasattan dolayı yükseldi" dedi.
 

Son Güncelleme: 15.11.2014 09:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.