Sezona dair ümidimi kaybetmedim

Kundu Akka Park Yöneticisi Deniz Bilici, sezonun hayal kırıklığıyla geçtiğini, ancak sezonun kalan bölümünde bir toparlanma yaşanabileceğine dair ümidini kaybetmediğini ifade etti

10 Temmuz 2019 Çarşamba 12:58
Sezona dair ümidimi kaybetmedim

Kundu Akka Park Yöneticisi Deniz Bilici, sezona büyük umutlarla başladıklarını ancak istenen kalitede turist gelmediğini söyledi. Otellerdeki doluluk oranına rağmen turistlerin alışveriş yapmadığını ve esnafın para kazanamadığını belirten Bilici, hayal kırıklığı yaşandığını ifade etti. Bilici, tüm bu olumsuzluklara rağmen sezonun geri kalan bölümü için ümitli olduğunu, yakın zamanda bir toparlanma yaşanabileceğini söyledi.

OTELCİLERDE KORKU VAR

Sezon başında iyi bir sezon yaşayacaklarına dair umutlu olduğunu belirten Deniz Bilici, “Herkes gibi ben de, sezonun iyi geçeceğinden umutluydum. Gelecek olan müşteri kalitesinin biraz daha yükseleceğini düşünüyordum. Ancak sanki turizmcilerin, ‘Acaba yataklar boş kalır mı?’ korkusu bir türlü kırılamadı. Geçen yıllarda uygulanan ucuz yatak satma politikası biraz değişse bile devam ediyor. Son birkaç yılda Batı Avrupa’dan az turist aldığımız için, bizim müşterimiz ister istemez Balkan piyasasına kaydı. Otelcilerde de Avrupa tarafına kayıldığı takdirde otellerin boş kalabileceği ihtimalinden dolayı korku var” dedi.

KALİTESİZ MÜŞTERİMİZ VAR

Esnaf için Batı Avrupalı turistin yararlı olduğunu ifade eden Bilici, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biraz kalitesiz müşterimiz var. Bizim istediğimiz kalitede turist yok. 2016’da yaşanan uçak krizinden sonra örneğin; yatak fiyatı 100 lira ise, 50 liraya düştü. Bunu yapabilirsiniz, ama bir anda tekrar 100 liraya çıkartamazınız. Onu çıkartmak için 5-6 yıl gerekiyor, kademeli olarak çıkartabilirsiniz. Tamam turizm çok iyi, oteller tüm yatakları satıyor. Kime sattıkları ayrı bir konu. Normalde Karayiplere gidecek insan mı geldi, yoksa 200 euro vererek Bulgaristan’a gidecek insan 300 euro verip buraya mı geldi? Bunu iyi analiz etmek gerekiyor”.

UMUDU KAYBETMEMEK GEREK

Gelen turistin para harcamadığından yakınan Bilici, “Türkiye’den Avrupa’ya giden bir turist, kişi başı ortalama 900 Euro harcıyor. Buraya gelen bir Alman’ın harcadığı para ise 100 Euro bile değil. Buraya gelen müşteri para harcamadıktan sonra, siz istediğiniz kadar yatırım yapın fark etmez. Öyle bir müşteri var ki çocuğuna, ‘alışveriş yapmaya gelmedik, sakın bir şey isteme’ diye kızıyor. Böyle müşterinin olduğu bir ortamdan bahsediyoruz. O nedenle, bence hayal kırıklığıyla geçen bir sezondan bahsediyoruz. Yine de umudu kaybetmemek gerekiyor, henüz temmuz ayının başındayız. Ben sezonun toparlanabileceği ümidini kaybetmek istemiyorum” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 10.07.2019 13:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.