Serik'te zabıtadan gıda denetimi

ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde zabıta ekipleri fırın ve tatlı imalathanelerinde denetim yaptı.

22 Haziran 2016 Çarşamba 11:50
Serik'te zabıtadan gıda denetimi
 Serik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Ramazan ayı dolayısıyla denetimlerini sıklaştırdı. Fırın ve tatlı imalathanelerine yönelik denetimlerde; işletmelerin faaliyetlerini mevzuata uygun olarak yapıp yapmadığı, işyerinin ve imal edilen ürünlerin sağlığa uygunluğu, tartı aletlerinin ayar ve kontrolü ile ekmeklerin üretim sonrası ağırlıkları, depolama alanları, üretimde kullanılan malzemeler, çalışanların hijyen ve kıyafetleri kontrol edildi. Denetimlerde mevzuata uygun olarak üretim yapmayan işyerlerine cezai işlem uygulandı.



Zabıta Müdürü Benan Durmaz, çalışmaların aralıksız olarak devam edeceğini ve sağlıksız koşullarda üretim yapan işletmelerin cezalandırılarak gerekirse kapatılacağını söyledi. Durmaz, "Önümüzdeki günlerde de denetimlerimiz devam edecek, sadece ekmek fırınları değil diğer meslek kollarını da mevzuatta belirtilen hususlara uyulup uyulmadığını denetimlerimizle kontrol edeceğiz. Kimse halkın sağlığıyla oynayamaz, halkımızın sağlığı ve esenliği bizim için her şeyden önemli" diye konuştu.

Son Güncelleme: 22.06.2016 11:51
Anahtar Kelimeler:
Antalya Serik
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.