Serik'i sağanak ve dolu vurdu

ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde yaklaşık 2.5 saat süren sağanak ve dolu yağışı işyerleri ve tarım alanlarında su baskınlarına neden oldu.

30 Mayıs 2017 Salı 15:10
 Serik'i sağanak ve dolu vurdu

 

Serik'te saat 07.30 sıralarında başlayan gökgürültülü sağanak yaklaşık 2 saat sürerken, yarım saat de dolu yağışı etkili oldu. Yağış özellikle ilçe merkezinde görülürken, rögar taşması nedeniyle Atatürk İşhanı'nın bodrum katındaki işyerlerini su bastı. Yağışın etkili olduğu Eminceler Mahallesi'nde ise pamuk ekili alanlar göle dönerken, Karadayı ve Belkıs mahallelerindeki açık alanda ekili ürünler de doludan zarar gördü. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri bölgede hasar tespit çalışması başlattı.


DOLU, TARIM ALANLARINA ZARAR VERDİ

Serik'te sabah saatlerinde etkili olan dolu yağışı tarım arazilerini vurdu. Karadayı, Eminceler, Kürüş ve Gedik mahallelerinde dolu nedeniyle mısır, pamuk, karpuz, biber ve buğday tarlaları zarar gördü. Üreticiler zararlarının karşılanmasını isterken, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü iki ayrı ekiple bölgede incelemelere başladı.



Kürüş Mahallesi'nde üretici eski muhtar Mehmet Ateş, "Şiddetli yağış ile başlayan ve yaklaşık 15 dakika süren dolu yağışı, 94 dekar alanda ekili olan pamuğumu yerle bir etti" dedi.

Aynı mahallede kavun üreticisi Numan Tunç, "6 dekar alanda ekili olan kavunlarımı dolu fena vurdu. Artık yerine başka bir şey ekmekten başka çaremiz kalmadı" diye konuştu.

Serik Çiftçi Malları Koruma Kurulu Başkanı Beyazıt Işık da üreticinin zararının büyük olduğunu belirterek, mağduriyetinin giderilmesini istedi.

Son Güncelleme: 30.05.2017 15:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.