Serik'te pamuk ekimi başladı!

- ANTALYA'nın Serik ilçesinde yetiştirilen sezonun ilk pamuk tohumları toprakla buluştu. Geçen yıl 26 bin dekar alanda ekim yapılırken, bu yıl ekim alanı 30 bin dekara çıktı.

19 Nisan 2020 Pazar 12:16
Serik'te pamuk ekimi başladı!

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)
Serikli çiftçiler pamuk üretimi sürecine başladı. Geçen yıl 26 bin dekar alanda pamuk ekimi yapılırken, 9 bin ton rekolte elde edilen ilçede bu yıl ANTBİRLİK ve özel sektörden 52 bin tondan fazla çekirdek tohumu alındığı ve 30 bin dekar alanda ekim gerçekleştirileceği belirtildi.

Kuşlar Mahalle Muhtarı ve çiftçi Akif Küçük, "İnşallah bu yıl hayırlı ve uğurlu olur. Devletimizden de çiftçilerimiz için desteklerini bekliyoruz. Tarlalarımıza ekecek başka bir şey olmadığı için pamuk ekiyoruz. Devletten de emeğimizin karşılığını inşallah alacağız diyoruz. Geçen sezon pamuk güzel para etti ve emeğimizin karşılığını aldık. İnşallah bu sene de iyi olur" dedi.

Anahtar Kelimeler:
SerikPamukAntbirlikEkim
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.